La vida del millor migcampista del món

a Persones Extraordinàries/Talents Ocults

Repassem la vid d’Andrés Iniesta, plena de fites professionals

Andres Iniesta Luján va néixer en Fuentealbilla, l’11 de maig de 1984. Va començar a jugar en l’Albacete i va ser fixat pel Barcelona, després de fer una destacada actuació en un torneig de futbol d’alevins. Al Barça va jugar de migcampista en la categoria professional durant 18 anys. Actualment, és un jugador reconegut i apreciat per tot el món; un jugador que pràcticament ha guanyat tot el que es pot aconseguir com a professional, en una vida plena de fites.

Andres Iniesta en total ha guanyat 39 títols com a professionals a la seva carrera; un dels primers va ser La Copa del Rey de l’any 2005. L’any següent va guanyar la 2a Copa del Rey i La Champions League. El 2008 va guanyar La Champions League europea, i un any després va guanyar el títol com a millor jugador de l’any, un altre Champions League i una Copa del Rey. El 2010 va tornar a guanyar una Copa del Rey, i l’únic Mundial que ha guanyat la selecció espanyola, gràcies al seu famòs gol. El 2011 va aconseguir una altra Copa del Rey i una Champions League; i el 2012 va guanyar una Champions League europea i el títol a millor jugador del mes. L’últim guardó que ha aconseguit el jugador és la Copa del Rey del 2013.

A banda dels seus abundants títols, el moment més històric d’Iniesta va ser el gol del Mundial del 2008. Iniesta va marcar el gol a la semifinal contra el Chelsea, en el minut 93 en Stanford Bridge. Així classificava Espanya per jugar la final, on també va marcar un gol, al minut 115, que convertia la selecció espanyola guanyadora d’aquell Mundial.

Hola, em dic Jordi Beumala Olea, tinc 14 anys i estudio a l'escola Santgervasi que esta situada al Mollet del valles. Per cert el Mollet també te un equip de futbol que és bastant bo, jo estic jugant al mollet. Tinc 2 germans petits un es diu Biel i l'altre Aleix. M'agrada molt juga a futbol amb als meus amics, també m'agrada jugar a l'ordinador i estar amb als meus amics. A part del futbol un dels esports que m'agrada més es al ping pong que s'hem dona bastant bé. Hola, mi nombre Jordi Beumala Olea, tengo 14 años y estudio en la escuela Santgervasi que esta situada en Mollet del valles. Por cierto el Mollet también tiene un equipo de fútbol que es bastante bueno, yo estoy jugando al mollet. Tengo 2 hermanos pequeños uno se llama Biel y el otro Aleix. Me gusta mucho juega al fútbol con mis amigos, también me gusta jugar en el ordenador y estar con mis amigos. Aparte del fútbol uno de los deportes que más me gusta es al ping pong que se me da bastante bien. Hello, my name Jordi Beumala Olea, I am 14 years old and I study at the Santgervasi school that is located in Mollet del valles. By the way, Mollet also has a football team that is pretty good, I'm playing mollet. I have 2 little brothers, one is called Biel and the other Aleix. I really like playing football with my friends, I also like to play on the computer and be with my friends. Apart from football, one of the sports that I like the most is ping pong, which I do quite well.