Podem solucionar el canvi climàtic?

a Espai Creatiu/Opinem

Tots opinem igual?

El canvi climàtic és el canvi del clima a nivell global. És un procés que passa per la natura, però nosaltres l’estem accelerant d’una manera que pot provocar uns canvis terribles. Aquesta acceleració està provocada majoritàriament per la quantitat de CO2 que produïm cada dia milions de persones. Però també totes les despeses que fem, els plàstics, residus tòxics i molts més. El canvi climàtic esta fonent els casquets polars, bé, això ja fa molts anys. 

En aquest últims anys el procés s’ha accelerat encara més. L’aigua del mar està pujant, per tant, hi haurà més mar i oceans que terra on nosaltres podem viure. Per no parlar de l’aigua potable, només ens queda menys d’un 3%. Som 7,53 milers de milions de persones, de les quals, moltes no tenen aigua potable ni menjar i nosaltres malgastem l’aigua quan per exemple, ens dutxem. No som conscients dels terribles canvis i com ens poden afectar en una vida futura.

El canvi climàtic és un fet. Encara que hi hagi gent que ho negui. Com per exemple Donald Trump que ha publicat diferents Twitter burlant-se de la situació com: “El canvi climàtic és un mite i una estafa”. Ens dóna la sensació que és una falta de respecte cap a tothom que està buscant solucions per una de les crisis més gran que s’ha enfrontat l’ésser humà. Com va dir la Greta Thunberg en el seu discurs “Our house is on fire”, on ens explica que encara tenim temps per rectificar els nostres errors. La Greta Thunberg té raó, si no canviem, al final les generacions següents a nosaltres, viuran en un món horrible, molts animals ja no existiran. Segons uns estudis, al 2100 ja no existiran la meitat de les platges que hi han actualment.

Però si tots afegim un granet de sorra i contribuïm, ja sigui com reciclant cada envàs en el seu color, viatjar en transport públic o amb bici i comprant menjar de km 0, podriem ajudar al nostre planeta i fer un gran canvi, així doncs podriem aconseguir que els efectes no fossin tan greus.

Hola, sóc la Marina. Tinc 14 anys i visc a Mollet del Vallès. Estudio a l'Escola Sant Gervasi i faig 3º d'ESO. M'agraden les matemàtiques i els meus hobbies són: jugar a bàsquet i faig teatre. Tinc una germana es diu Mercè i té 18 anys. En el meu temps lliure, estic amb els meus amics i també anem al cinèma. Hola, soy Marina. Tengo 14 años y vivo en Mollet del Vallés. Estudio en la Escuela Sant Gervasi y hago 3º de ESO. Me gustan las matemáticas y mis hobbies son: jugar al baloncesto y hago teatro. Tengo una hermana se llama Mercè y tiene 18 años. En mi tiempo libre, estoy con mis amigos y también vamos al cine. Hello, I am Marina. I am 14 years old and live in Mollet del Vallès. I study at the Sant Gervasi School and I do 3rd of ESO. I like math and my hobbies are: I play basketball and I do theater. I have a sister named Mercè and she is 18 years old. In my spare time, I am with my friends and we also go to the cinema.