Fuga de Cervells

a Espai Creatiu/Opinem

Migració de joves amb bons estudis a altres països

Ja fa uns anys que els joves que ja han acabat els seus estudis, no han trobat treball. Com que no hi un treball qualificat per als seus estudis, es veuen forçats a emigrar a altres països com Noruega o Alemanya, ja que allà sí que serà més fàcil trobar un treball millor i més remunerat.

És una bona decisió, ja que els altres països tenen més en compte l’esforç i els estudis qualificats. Cosa que a Espanya no acaba de quallar. Allà els joves poden aconseguir un bon sou i treballar a la investigació i desenvolupament de noves tecnologies, medicaments, vacunes… Les empreses de l’estranger s’aprofiten del talent dels joves sense haver invertit ni un euro en ells. Hi ha gent que no està d’acord amb això, ja que a Espanya s’inverteixen milers d’euros en la formació de persones per després utilitzar aquests talents a l’estranger.

Certament és, que als anys seixanta va haver-hi molts immigrants espanyols cap a altres països. Ja que la postguerra va deixar el país en molt mal estat. Ara, la gent que emigra, són joves que saben parlar molts idiomes i que té uns bons estudis. Això sí que és realment la fuga de cervells. Això, és dolent pel país d’origen, ja que s’ha invertit molt en la formació d’aquests joves perquè al final s’acabin anant a altres països. També, és perjudicial pel país, ja que no hi haurà ningú que faci treballs d’investigació i desenvolupament del país. Tampoc hi haurà ningú que tiri del país quan els joves siguin els adults.

Així doncs, el millor seria que els joves amb estudis superiors, trobessin una feina al nostre país, ja que som nosaltres els que hem invertit en ells, en canvi els països on emigren aquests joves no han invertit ni un euro. No es pot negar que els joves necessiten treballs adequats a la seva carrera d’investigació.

Alex Recio, Alex Alfonso i Arnau Agulló

Sóc l'Arnau, tinc quinze anys, visc a Mollet, una ciutat propera a Barcelona. Sóc bastant curiós i m'encanta la ciència i el seu món. Cada dia es fan diferents descobriments impressionants que ens ajuden a entendre millor la nostra existència en si. M'agrada molt Star Wars. La lectura, la qual crec que és una activitat que pot afavorir-nos a tots. També m'agraden els videojocs. I per últim també m'agraden els enigmes i els reptes, i m'agradaria saber com se sent a l'hora de ser periodista. Soy Arnau, tengo quince años, vivo en Mollet, una ciudad próxima a Barcelona. Soy bastante curioso y me encanta la ciencia y su mundo. Cada día se hacen diferentes descubrimientos impresionantes que nos ayudan a entender mejor nuestra existencia en sí. Me gusta mucho Star Wars. La lectura, la cual creo que es una actividad que puede favorecernos a todos. También me gustan los videojuegos. Y por último también me gustan los enigmas y los retos, y me gustaría saber como se siente en la hora de ser periodista. I'm Arnau, I'm fifteen years old, I live in Mollet, a city near Barcelona. I'm a curious person and I love science and its community. Each day, we discover different stuff that help us better understand our existence. Also, I like Star Wars. Reading, which I think is an activity that makes profit in our minds. I also like to play video games. And lastly, I like the puzzles and challenges, and I would like to know how it feels to be a journalist.