La intel·ligència artificial, cap a on ens porta?

a Espai Creatiu/Opinem

Aquesta tecnologia avança ràpidament i és difícil de controlar

Intel·ligència Artificial és la combinació d’algoritmes plantejats amb el propòsit de crear màquines que presentin les mateixes capacitats que l’ésser humà. Una tecnologia que encara ens resulta llunyana i misteriosa, però que des de fa uns anys està present en el nostre dia a dia a totes hores. La Intel·ligència artificial va ser creada l’any 1950 per Alan Turnig i des d’aleshores estem envoltada d’ella.

Aquesta tecnologia es presenta en la detecció facial dels mòbils, en els assistents virtuals de veu com Siri d’Apple, Alexa d’Amazon o Cortana de Microsoft i està integrada en els nostres dispositius quotidians.

Aquestes màquines no descansen, solen fer treballs repetitius. Per altra banda minimitzen els errors, ja que quan en fan un no el tornen a repetir. També serveixen per adjudicar tasques complexes i perilloses per als humans com l’exploració espacial o la mineria. Aquestes màquines poden ser útils per superar les limitacions que els humans tenen. Aleshores, opinem que pot ser molt útil per al nostre dia a dia.

Hem d’estar alerta, creiem que si algun dia la intel·ligència artificial es desenvolupa massa, els robots podrien revolucionar-se, a més els robots, no són creatius ni originals, només fan el que els hi diuen els dissenyadors. El cost és molt alt, per tant no seria accessible per a tothom. A més, molta gent es quedaria sense feina, ja que la farien robots amb més capacitat.

A causa d’aquests punts negatius, és millor utilitzar aquesta eina en treballs específics.

Nosaltres pensem que la intel·ligència artificial només es pot utilitzar en feines molt especialitzades, ja que aquestes màquines solen servir per treballs on no pugui haver-hi ni un error, o on els humans tinguin alguna probabilitat de morir. Solen tenir un elevat cost, per això és millor utilitzar-les en llocs molt concrets.

Jordi Pérez i Arnau Folch

Català: Hola, sóc l’Arnau Folch, tinc 14 anys I sóc estudiant de l’escola Sant Gervasi. Actualment faig 3r d’ESO. Quan tinc temps lliure jugo a videojocs o quedo amb els amics. Una de les coses que més m’agraden és jugar a bàsquet, de fet jugo a l’equip de l’escola. A l’escola sóc un bon estudiant. Castellano: Hola, soy Arnau Folch, tengo 14 años Y soy estudiante de la escuela Sant Gervasi. Actualmente hago 3º de ESO. Cuando tengo tiempo libre juego a videojuegos o quedo con los amigos. Una de las cosas que más me gustan es jugar al baloncesto, de hecho, juego en el equipo de la escuela. En la escuela soy un buen estudiante. English: Hi, I am Arnau Folch, I am 14 and I am a student at Sant Gervasi. I am currently doing 3rd ESO. When I have free time, I play video games or hang out with friends. One of the things I like most is playing basketball, in fact I play on the school team. At school I am a good student.