Font de la imatge: demeza.com.mx

Sobre l’ús excessiu de les xarxes socials

/
40 views

Cada vegada més gent es troba en una situació de dependència de les xarxes

Les xarxes socials són aplicacions digitals que permeten la relació interpersonal entre tota mena de persones, ja sigui en l’àmbit professional, escolar, familiar, lúdic, etc. Permeten l’intercanvi d’informació (missatge, fotos, vídeos…) entre usuaris. Les aplicacions més comunes són: Instagram, TikTok, Facebook, Twitter, Snapchat i WhatsApp. Hi ha altres serveis, que si bé no són aplicacions, s’han convertit en top trending entre joves i adults, com ara Netflix. Tots ells produeixen una gran addicció/dependència.

Per una part, creiem que les xarxes socials poden ser una bona manera de comunicació i d’interacció entre les persones (siguin joves o adults). Tota informació desitjada pot ser a les teves mans en un sol click. Només teclejant unes quantes paraules tens un nombre infinit de webs on, fàcilment, pots trobar tot allò que busques.

Per una altra banda, tens el perill de caure en l’addicció i perdre el contacte amb les persones properes al teu entorn.

Cada cop més connectats a la pantalla. Dibuix propi.

Una de les xarxes més utilitzades, i com a conseqüència, una de les que crea més dependència sense dubte és l’Instagram. Tothom, o gairebé tothom té Instagram. És una xarxa social molt popular entre els joves i adults que permet pujar imatges i vídeos per a compartir amb els teus seguidors. Sona molt “guai” però no és la primera vegada que s’ha trobat algun cas de persones amb depressió i baixa autoestima en comparar-se amb altres. Aquesta xifra no para de pujar i cada vegada es troben més casos com aquests.

Opinem que les xarxes socials s’han de fer servir d’una forma moderada, controlada pels pares o tutors legals, en cas de ser menor d’edat. Ara bé, els adults també han de ser més conscients i responsables, doncs aquesta droga afecta a tots per igual. El fet és que aquesta addicció pot contribuir a l’estrès, la sensació de soledat i a la disminució del sentiment de felicitat. També és fàcil caure en depressió, comparant-se amb amics, coneguts, famosos que pengen fotos irreals… o bé, esperant aquell like o comentari que mai arribarà. Seguidament, per a intentar sentir-se millor, l’afectat/ada intentarà resoldre el seu problema buscant la felicitat a les xarxes socials -les mateixes que l’han conduït a aquest sentiment de tristesa o angoixa-, entrant així en un cercle viciós interminable.

Creiem que, per tenir xarxes socials, primer has de saber a què t’estàs exposant, i controlar-ne el seu ús.

close

El més recent

Ombligos de invierno

La moda, el camino entre inventar, reinventar o reciclar  A finales de los años 80 apareció