Dibuix representant la vacuna de la covid-19. (Font de la imatge: unsplash.com)

“I si em modifica el meu ADN?” i altres preguntes absurdes sobre les vacunes

17 views

Posem la lupa en els rumors i les fake news sobre la vacuna de la Covid-19

Fa poc han començat a vacunar a sanitaris i persones de risc amb les vacunes contra la Covid-19 de l’empresa Pfizer que, segons sembla, tenen un 95% d’efectivitat. “Serà això real o serà una altra fantasia?”, es pregunta molta gent. I és que en relació a aquest tema no deixen d’aparèixer notícies falses, anomenades fake news.

Aquestes notícies falses parlen sobretot de les conseqüències de posar-se aquesta vacuna. Això provoca que algunes persones no vulguin vacunar-se. Per exemple, entre les múltiples desinformacions que han circulat hi ha tot tipus de fake news. Com la del Deutsche Welle, a Noruega, que deia que havien mort 23 persones de risc per la vacuna de Pfizer.

Una altra bestiesa que corre per les xarxes socials és que aquesta vacuna et pugui modificar l’ADN. I a conseqüència d’això hi ha pàgines web i xarxes socials que s’estan proposant desmentir aquest tipus de fake news. Twitter i Instagram han començat a eliminar rumors de fonts desconegudes relacionades amb la vacuna de la Covid-19. Ho fan pel benestar i la salut de les persones, sobretot per les persones de risc. Per no caure en la desinformació.

Nosaltres pensem que és bo que eliminin aquests rumors perquè les fake news només fan que enganyar al lector i manipular-lo.

close

El més recent

Ombligos de invierno

La moda, el camino entre inventar, reinventar o reciclar  A finales de los años 80 apareció