Els millors amics de les persones. (Font de la imatge: unsplash.com)

Més enllà d’una pandèmia

21 views

El percentatge d’abandonament d’animals aquest any ha augmentat després de l’estat d’alarma

Aquest any ha estat difícil per a tots. La covid-19 ha canviat per complet el nostre dia a dia, els nostres costums, els nostres actes. Vam patir diversos canvis de sobte quan va començar el confinament a principis de març. Inicialment, només se’ns permetia sortir per a comprar, treballar o passejar al gos.

Amb la pandèmia tots ens hem acostumat a comprar online. Comprem la roba online, el menjar, joguines, material… Fins i tot ara podem comprar online una mascota. Mai hauríem pensat que podríem comprar o adoptar a un company per internet. Però, per desgràcia, en temps desesperats es fan coses desesperants. 

És així com moltíssima quantitat de gent ha decidit adoptar un animal aquest any. Al confinament estàvem tots tan agobiats de haver d’estar a  casa, que buscàvem qualsevol excusa per a poder sortir al carrer. Excuses com passejar al gos

És per això que moltes gosseres i protectores d’animals afirmen que el percentatge d’adopcions durant el primer confinament va augmentar. Això no és cap problema per a ningú, al contrari, és molt positiu. Però, què ha passat després de l’estat d’alarma?

La gent que utilizava el gos com a excusa per a sortir de cop ja no el necesitava. El gos a casa ja no és necessari. Per aquest motiu, el percentatge de gossos abandonants s’ha vist incrementat respecte a altres anys. I per a saber més del tema hem volgut parlar amb la Policia Local de Mollet i saber si ells han identificat aquest problema.  

Els agents ens han confirmat que durant el confinament trobaven “un munt de gent al carrer passejant el gos”. ”El problema era que estaven tot el dia passejant el gos. I quan els cridaves l’atenció, s’enfadaven”, assegura un dels agents.

La mateixa policia ens explica que tot just acabar el confinament no es va notar, però que “un o dos mesos després”, es va començar a fer evident un augment de gossos abandonats al municipi. “En una setmana trobàvem dos o tres gossos al carrer, sols. I a mesura que passaven els dies, encara més”, narren.

Amb els gossos que duien xip podien localitzar casa seva i portar-los. La sorpresa venia quan els suposats amos dels animals no es volien fer càrrec del gos. “Dèien que ja no els volien a casa. I ens vèiem obligats a portar-los a la gossera”, expliquen els agents.

Després d’aquestes respostes confirmem que aquesta pandèmia no només ens ha afectat a nosaltres, sinó també a molts animals que estan patint per culpa d’això. Això és més que una pandèmia. És un problema que ha existit des de fa temps, però gràcies a la pandèmia, hem potenciat un acte egoista i cruel.

close

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

I accept the Privacy Policy

El més recent

Ombligos de invierno

La moda, el camino entre inventar, reinventar o reciclar  A finales de los años 80 apareció