Una de les imatges que ens ha arribat de Mart. (Font de la fotografia: NASA per a unsplash.com)

Mart i l’actualitat

120 views

Després de sis mesos de viatge, la sonda xinesa Tianwen-1 ha entrat amb èxit a l’òrbita de Mart

Mart, el planeta vermell. El seu nom prové del déu de la guerra de la mitologia romana, fill dels déus Júpiter i Juno, associat al llarg de la història al color vermell, com el de la sang, precisament la tonalitat que destaca en aquest planeta per la quantitat d’òxid de ferro que té a tota la seva superfície.

Mart és un planeta rocós, format per minerals que contenen silici, oxigen i alguns metalls. En la seva superfície es troben cràters molt similars als de la Lluna, però també té volcans, muntanyes, valls i deserts semblants als de la Terra. Mart té una atmosfera molt fina, formada principalment per diòxid de carboni. Conté només un 0,03% d’aigua, mil vegades menys que la Terra. Però el planeta vermell va tenir abans una atmosfera més compacta, amb núvols i precipitacions que formaven rius.

L’última expedició que va tenir lloc a Mart ha estat una sonda xinesa anomenada Tianwen-1, que va entrar amb èxit a la seva òrbita el 10 de febrer.

Si vols saber més informació sobre Mart i les seves expedicions consulta el vídeo documental que us deixem tot seguit.

Redactors Juniors

,
close

El més recent