El Titanic és del 1912. (Font de la imatge: unsplash.com)

109 anys de la tragèdia del Titanic

110 views

El transatlàntic britànic va navegar durant 4 dies i mig, però després de xocar amb un iceberg, es va enfonsar i es va endur més de 1.500 vides

El 15 d’abril del 2021 ha fet 109 anys del enfonsament del gran vaixell anomenat “Titanic”. El Titanic va ser un transatlàntic britànic i un dels vaixells més grans i el que portava més passatgers del món. I deien que era “el vaixell impossible d’enfonsar”.

Tot va començar durant el viatge inaugural des de Southampton a Nova York quan va topar amb un iceberg a prop de la costa de Terranova (Canadà) en l’Atlàntic Nord quan només feia 4 dies que havia sortit de la ciutat anglesa. Al vaixell viatjaven més o menys unes 2.200 persones, de les quals, només van sobreviure 706 persones, entre elles, 492 passatgers i 214 tripulants. 

Titanic: 5 mitos que persisten a más de un siglo del hundimiento - BBC News  MundoFont: BBC

Moltes persones van caure al mar amb temperatures molt baixes i van morir per hipotèrmia. Però altres es van salvar gràcies als bots salvavides que els van ajudar a sortir d’una de les tragèdies més impactants de la història.

Avui dia es podria evitar un accident com el del Titanic?

Aquesta pregunta ens l’ha respost el Nil Toro, professor de Tecnologia de l’Escola Sant Gervasi. I la resposta ha estat clara. “Sí, es podria evitar”, reconeix. I afegeix: “els accidents fan que es millorin certs aspectes. Això també passa a l’aviació, per exemple, quan hi ha un accident. Els enginyers s’aturen a pensar perquè no torni a passar, i el mateix va passar amb el Titanic. Hi ha hagut també força avenços en materials i sobretot en geometria perquè no passin aquestes topades amb icebergs. I l’altra cosa són els sistemes de tracció: els radars han avançat molt. Actualment són més capaços de saber la mida real d’un Iceberg perquè el fet que només es divisava la punteta… Ara doncs amb els sistemes de radars d’avui en dia, que són molt més precisos tant pel que fa a la geometria com la forma i la massa de gel que es pot detectar.”

La nostra conclusió és que es podria fer el trajecte sencer amb els diferents avenços de la tecnologia, materials i de la forma dels vaixells. Però, també podrien portar molta més gent de la que hi havia en el Titanic i el més important, hi hauria molta més seguretat per totes les persones que hi anessin.  

Redactors Juniors

,
close

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

I accept the Privacy Policy

El més recent