Aldarulls a les carreteres. (Font de la imatge: Twitter - SEPC UAB)

Els universitaris reclamen una solució contra la crisi educativa

22 views

A Barcelona s’ha tallat la Diagonal per reivindicar el sistema públic

El dimecres 14 d’abril a les vuit del matí, al voltant de 80 estudiants, segons la Guàrdia Civil, van tallar l’avinguda Diagonal de Barcelona on es troba la Universitat de Barcelona (UB) per ambdós sentits, per reclamar certes mesures contra la crisi educativa després d’un any de pandèmia per culpa de la covid-19.

Aquesta protesta va arribar fins a les vies del tramvia, fet que va provocar cues de fins a 6 quilòmetres durant unes 9 hores, i cues de set quilòmetres a la B-23, un dels sentits principals que va ser tallat segons el Servei Català de Trànsit (SCT). Els alumnes durant tot aquell temps van estar cantant consignes contra la privatització de les universitats amb pots de fum taronges.

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans reivindicant l’acció. (Font: Twitter – SEPC UAB)

El principal objectiu d’aquesta manifestació provocada pels universitaris era fer que els rectors signaren un compromís contra l’actual crisi educativa. Aquest compromís va ser iniciar pel moviment estudiantil i per poder tractar, segons el document, la situació límit i poder impulsar els suficients canvis necessaris per aconseguir un model públic i equitatiu, com ara pràctiques pagades o igualar els preus dels màsters amb els dels graus.  

Europa Press i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans estan completament a favor d’aquesta manifestació i han insistit a l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (Acup) a firmar el compromís per posar fi als “talls” i millorar la qualitat de l’ensenyament superior.

Aquesta manifestació, encara que va durar tot un dia, es podria dir que va ser una de les més pacífiques que se solen provocar a Barcelona, ja que no va haver-hi gaire ferits, i no ha calgut una gran intervenció policial.

Redactor Junior

close

El més recent

La moda es efímera

Les tendències van i tornen, però la comoditat és innegociable La roba dels joves actuals està