L'autoestima és el camí. (Font de la imatge: unsplash.com)

Autoestima, l’amor a un mateix

/
16 views

És la base d’estabilitat emocional que tots hauríem de tenir. Com podem millorar-la?

Una bona autoestima és la base del benestar psicològic, ja que molts dels problemes psicològics com l’ansietat o la depressió estan relacionats amb una baixa autoestima. La nostra manera d’estar i actuar depèn de com ens veiem nosaltres mateixos i condicionen els aspectes més importants de la nostra vida: àmbit personal, laboral, escolar, social… Per això tenir un bon nivell d’autoestima és molt important.    

No és fàcil aprendre a estimar-se. De fet, se sol aprendre a fer-ho quan alguna cosa o algú t’ha fet mal. La persona que posseeix una baixa autoestima, pot presentar dificultats a l’hora de prendre decisions, mostrar-se rígid i fort… Mostra ser una persona que no és. 

Per l’altra banda, una persona amb una alta autoestima posseeix sentiments de confiança, seguretat i pot arribar a ser, fins i tot, un cregut. Es mostra més flexible, realista i independent. Posseeix major facilitat per adaptar-se als canvis. 

Com millorar l’autoestima?

· Comença a pensar en positiu, deixa de costat els pensaments negatius.

· Posa’t metes realistes, no deixis que els ideals de la societat et facin mal.

· No et comparis amb ningú.

· Fes crítiques constructives sobre tu mateix.

· Tracta’t amb afecte i respecte, sempre, no et menyspreis.

Redactors Juniors

,
close

El més recent

La moda es efímera

Les tendències van i tornen, però la comoditat és innegociable La roba dels joves actuals està