La fi de l'etiqueta GPP? (Font de la imatge: unsplash.com

El govern espanyol proposa eliminar la llista de gossos potencialment perillosos (GPP)

/
19 views

Nosaltres estem a favor de la iniciativa. Acabaria amb molts prejudicis i ajudaria a ensinistrar millor els gossos

La iniciativa de la Reial Societat Canina d’Espanya (RSCE) demana canviar la llei i eliminar la llista de gossos potencialment perillosos -GPP-. I sembla que el govern espanyol ho acceptarà. L’objectiu és no tenir en compte la raça de cada gos a l’hora d’establir-lo com a GPP per no tenir prejudicis sobre la raça sense conèixer cada animal prèviament.

A cada país les races de gossos GPP varien. Aquí a Espanya algunes races són: el Pit Bull Terrier, American Staffordshire Terrier, Mastí Brasiler, Tosa Inu, Rottweiler, Dogo Argentí, Staffordshire Bull Terrier, Akita Inu…

Quan el teu amic és potencialment perillós. (Font de la imatge: El Mundo del Perro)

Què has de fer actualment per tenir un gos GPP?

En aquests moments, per tenir algun gos GPP has de tenir de complir els següents requisits:

  • Ser major d’edat.
  • No tenir delictes penals greus.   
  • Llicència gos GPP.
  • Contractar una assegurança de responsabilitat civil per a danys a tercers que el gos pugui ocasionar.

Nosaltres personalment pensem que aquesta mesura és molt bona i que millorarà molt la manera en què les persones veuen als gossos GPP, ja que d’aquesta manera eliminarem tots els prejudicis que la societat ha imposat sobre aquestes races sense motius, i passarem a tractar amb els gossos sense generalitzar el seu comportament.

Si finalment es modifica aquesta llei, millorarà el comportament dels gossos en general i que veurem a menys gossos amb comportaments agressius, ja que els seus propietaris hauran d’educar-los bé perquè no siguin considerats com a perillosos i entrin a la “llista negra”.

Redactors Juniors

,
close

El més recent