Els patinets elèctrics, en el punt de mira. (Font de la imatge: unsplash.com)

Les estadístiques apunten que els patinets elèctrics no són una joguina

15 views

Circular al costat d’altres vehicles i no portar casc provoca que augmentin les conseqüències dels accidents amb patinets elèctrics. Un de cada quatre acaba al quiròfan

Fa temps que no és estrany llegir notícies sobre accidents amb patinets elèctrics. Igual que passa amb altres mitjans de transport, des de cotxes a bicicletes, circular al costat d’altres vehicles i el gran nombre de desplaçaments provoquen de manera irremeiable els problemes, per la qual cosa, no ha de pensar-se que anar en patinet no està associat a ser perillós.

Col·lisions amb altres vehicles, distraccions, problemes amb l’asfalt, temporal… Poden ser diferents les causes d’un accident amb patinet, però ara s’ha sabut que gairebé el 25% d’aquests requereixen de cirurgia.

Aquesta informació arriba des de l’Hospital del Mar de Barcelona i un estudi que han realitzat en el Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia sobre la base dels accidentats que van ser atesos per ells.

Les dades que ofereix l’hospital en la seva pàgina web són més que interessants i es basen en la informació de les 422 persones que van ser ateses. En general totes elles eren joves, amb una mitjana d’edat de 31 anys i majoria d’adolescents.

És evident que va haver-hi moltes més caigudes de conductors de patinets elèctrics que no van acabar a l’hospital, per la qual cosa les estadístiques no reflecteixen el total, però sí assenyalen una cosa cada vegada més clara: anar en patinet elèctric pot ser perillós. Encara que també es desmenteix una creença, ja que solament el 5% dels lesionats havien estat atropellats per un patinet. La gran majoria els conduïen.

Redactor Junior

close

El més recent

La moda es efímera

Les tendències van i tornen, però la comoditat és innegociable La roba dels joves actuals està