L'ÚS EXCESSIU DE LES XARXES SOCIALS (FONT DE LA IMATGE: MARTA CIVIL I SERRA OCC InCom-UAB)

Les perilloses xarxes socials

/
20 views

Tenim nosaltres el total control de les fotografies que pugem a internet?

El tema de les fotografies a les xarxes socials sempre ha creat molt debat a la nostra societat, tant en adults com en joves. Quan publiquem fotos a internet hem de tenir en compte aquests aspectes: 

  • Quan puges una foto a les xarxes socials la teva foto automàticament deixa de ser només teva.
  • Recorda que quan publiques un contingut, o puges una fotografia a una xarxa social, estàs cedint els drets a aquesta xarxa social.

És molt important que els adults protegeixin als menors. Aquí us deixem una petita guia:

  • Vigila al pujar fotos dels teus fills a les xarxes socials.
  • Que un menor no aparegui mai despullat (cosa molt habitual quan vam pujar imatges de nadons).

És important tenir en compte que mai sabem on poden arribar aquestes fotografies ni l’ús que un tercer pot fer d’elles. Actualment, els teus perfils a les xarxes diuen molt de tu; i totes les imatges que es pugen es queden per sempre a les xarxes; és per això que s’ha d’intentar que els joves no pugin fotos de les quals després pugin penedir-se, perquè una vegada les fotos és pengen es queden guardades per sempre a internet. 

S’ha de tenir en compte que, de vegades els problemes no vénen pel contingut que nosaltres pugem a les nostres xarxes socials, sinó pel que altres pugen de nosaltres; per les publicacions en les quals ens esmenten o etiqueten. Per això cuida també les fotografies que altres pugen de tu! Per això és important que tinguis un control sobre la privacitat dels teus continguts, limita sempre el que altres puguin pujar de tu, i tingues activada l’opció de revisar els continguts que altres vulguin publicar sobre tu abans que siguin públics.

Redactors Juniors

,
close

El més recent