L'època del ramadà és de vital importància en el món islàmic. (Font de la imatge: unsplash.com)

Època de ramadà a l’Escola Sant Gervasi

33 views

Amb motiu d’aquesta festivitat, ens apropem a la comunitat musulmana del centre per aprendre de la seva religió

El ramadà ha arribat a les nostres mans. Molts alumnes musulmans de l’escola han començat darrerament, exactament el dimarts 13 d’Abril. I l’acabaran el 12 de maig. Dura tot un cicle lunar. El ramadà és un dels cinc pilars de l’Islam, que serveix de purificació espiritual i corporal. És el novè mes del calendari islàmic, respectat per musulmans de tot el món com el mes de dejuni.

El ramadà, a banda de la típica abstinència a beure, menjar, fumar o mantenir relacions sexuals en les hores diürnes, és un mes de reflexió i també de convivència. Aquests requisits els han de complir dins d’un període de temps que va des de les 6 del matí fins a les 20:30 de la nit. Cada dia puja un minut més.

Enguany el nombre d’alumnes que fan aquesta purificació ha augmentat. El menjador de l’escola ha estat una prova bàsica per a poder comprovar aquestes dades. Hem entrevistat a alguns d’ells. La majoria asseguren que per a ells el ramadà és adorar al seu Déu i també ser empàtic amb els pobres. Afirmen que és un mes molt important i que és un repte per ells. Aquests alumnes diuen no passar-ho malament durant tot aquest mes. L’única estona que poden passar-ho pitjor és a l’hora de practicar esport. La gran majoria declara que ho fan per purificar-se, i tots confirmen que en un futur ho continuaran fent.

“M’aixeco abans de les 5 per menjar i després orar. A l’hora de dinar marxo a casa i aprofito per fer la migdiada i recuperar forces, d’aquesta manera se m’oblida que hauria d’estar menjant. I fins a les 20:30 no torno a menjar res. Cada dia sumem un minut fins a poder menjar. Així que acabarem ben bé a les 21h”, ens explica un d’aquests companys. També les noies ens han comentat que en el cas que tinguin la menstruació no fan el ramadà.

Per part de l’escola, hem entrevistat al personal del menjador. Els treballadors han explicat que sí que noten un canvi, ja que un grup d’alumnes de l’ESO deixen de venir al menjador. Aquest any aproximadament ho han fet un total d’entre 15-20 alumnes. Els pares demanen permisos perquè els deixen quedar-se al migdia però no haver de menjar. L’escola respecta aquest mes i els seus alumnes. “Truquem a la família i ens han d’emplenar un permís, i un cop tenim aquest permís, respectem en tot moment el ramadà”, ens diuen.

Redactors Juniors

,
close

El més recent

La moda es efímera

Les tendències van i tornen, però la comoditat és innegociable La roba dels joves actuals està