La vacunació és tot un èxit a Israel. (FONT DE LA IMATGE: semana.com)

Israel vacuna a un ritme vertiginós: 115 dosis per cada 100 habitants

23 views

És el país més avançat en la vacunació. El segueixen els Emirats Àrabs amb 70 dosis per cada 100 habitants. A Europa, el Regne Unit és l’únic que s’acosta amb una ràtio del 0,44

En aquests moments Israel es el país més avançat en la vacunació contra el covid, amb més de 115 dosis injectades per cada 100 habitants, seguit pels Emirats Àrabs amb 70 vacunats per cada 100 habitants. Aquestes dades són molt més elevades que les de qualsevol altre país europeu o americà. Excepte el Regne Unit, amb 44 dosis per cada 100 habitants. 

Com ho han fet?

Israel ha aconseguit aquestes meravelloses dades gràcies a una gran campanya de vacunació. Van iniciar la vacunació el 19 de desembre i van vacunar a unes 150.000 persones cada dia, de les quals més del 60 per cent eren treballadors del sistema de salut i persones amb símptomes clínics fràgils, que van tenir prioritat.

El país va garantir el subministrament de vacunes desenvolupades per Pfizer BioNTech. Les persones que tenen accés prioritari a les vacunes s’han comunicat a través dels seus sistemes de salut. Segons la llei, tots els israelians han d’estar registrats amb un proveïdor de serveis mèdics reconegut.

L’ambaixadora d’Israel a Espanya, Rodica Radian-Gordon, creu que la rapidesa sempre ha estat un factor decisiu en l’èxit de la campanya de vacunació israeliana. “En menys de dos mesos s’ha vacunat al 40% de la població”, diu.

Redactor Junior

close

El més recent

La moda es efímera

Les tendències van i tornen, però la comoditat és innegociable La roba dels joves actuals està