El Sant Jordi és una de les nostres festes preferides. (Font de la imatge: unsplash.com)

Sant Jordi en temps de pandèmia

26 views

Tot i la pandèmia, l’Escola Sant Gervasi celebra la Diada amb totes les mesures anticovid

A Catalunya, el dia 23 d’abril, és una gran tradició per a tots els catalans i catalanes celebrar la Diada de Sant Jordi. Tots els carrers s’omplen de somriures i d’amor i es regalen roses i llibres. La celebració de la Diada de Sant Jordi ve donada per una bonica llegenda. Aquesta llegenda explica la història d’una princesa, un príncep i un drac.

"Des de fa molts i molts anys, a Montblanc hi vivia un rei, una reina, la seva filla la princesa i tot el seu seguici . Però el que no sabien és que als afores d'aquest poblet també hi vivia un drac..."

Si voleu conèixer millor la història, en l’enllaç que us deixem seguidament, la podeu conèixer a fons.

Llegenda de Sant Jordi

A l’Escola Sant Gervasi també és tradició celebrar aquesta diada. En anys anteriors, el diumenge de la Diada de Sant Jordi l’escola obria les seves portes per fer una gran festa.

Llegenda de Sant Jordi a l’escola – Escola Sant Gervasi (Instagram)

Què es fa normalment a l’escola?

Cada any, els alumnes de tota l’escola han d’escriure un relat o poema. Cada curs té una llengua assignada amb la qual ha d’escriure. Aquests relats i poemes han d’anar acompanyats d’un pseudònim. Un cop acabats, el mestre de cada classe escull dos relats o poemes d’entre tots i els envia al jurat, que són alumnes de batxillerat, els quals escullen el guanyador de cada curs.

A part del concurs dels relats i poemes, el diumenge de la diada de Sant Jordi a l’escola es fa una festa, on es fan un seguit d’activitats. Una d’elles és la representació de la història de Sant Jordi, en què hi participen quasi tots els alumnes de l’escola.

La cooperativa de l’escola, el diumenge, posa una parada al costat del menjador on hi fan intercanvis de llibres. Cada alumne, si vol, porta un llibre de casa seva que ja no el fa servir i els de la cooperativa tenen un seguit de llibres que els alumnes poden intercanviar per un de la parada.

Drac, llegenda Sant Jordi – Escola Sant Gervasi (Instagram)

Què es fa aquest any a l’escola?

Tot i les circumstàncies presentades aquest any, la nostra escola no s’atura! Amb totes les mesures anticovid, divendres 23 d’abril hem celebrat el Sant Jordi a la nostra escola.

Aquest any ha estat diferent, però tot i això ho celebrem amb un gran somriure. El divendres, al llarg del matí, s’han fet activitats per a tots els alumnes de l’escola, des dels més petits fins als més grans.

A les 8h del matí es fan els jocs florals, a través del plató de la TV. Els més petits i mitjans de l’escola han hagut de fer dibuixos de la llegenda de Sant Jordi que van a parar a un concurs organitzat per l’escola on el jurat és l’alumnat de secundària, que ha votat a través d’un codi QR.

Escriure ens fa més humans (Font de la imatge: unsplash.com)

Com cada any, també hem fet la llegenda vivent, en què els alumnes de 4t d’ESO la interpreten per escenes als alumnes de cicle inicial i superior. A la tarda, els alumnes de 6è han representat també la llegenda de Sant Jordi als més petits de l’escola.

L’alumnat de 4t d’ESO, al llarg del matí, ha fet un mural col·laboratiu de l’Odissea, en què els mestres de plàstica de l’escola els han ajudat. Mentre, els alumnes de 1r i 2n d’ESO han fet una lectura col·lectiva d’aquest clàssic.

Els alumnes de batxillerat i de 3r d’ESO, al llarg del matí han estat al pati d’educació infantil explicant contes pels més petits de l’escola. I l’alumnat de llatí ha decorat els vidres de la piscina de l’escola amb els textos guanyadors dels jocs florals.

Redactors Juniors

,
close

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

I accept the Privacy Policy

El més recent

La moda es efímera

Les tendències van i tornen, però la comoditat és innegociable La roba dels joves actuals està