Ariadna Corominas és exalumna de Sant Gervasi. Fotografia cedida per l'entrevistada

Ariadna Corominas, meteoròloga: ”No existeix el mal temps ni el bon temps, és el temps que tenim i la climatologia que tenim”

Ariadna Corominas, exalumna de l’Escola Sant Gervasi, ens explica com va arribar a ser meteoròloga

Per: Pau Godes i Vicenç Cercós

Com vas decidir-te per començar la carrera a la metrologia? O tenies més vocacions a part d’aquesta?

Jo sempre havia tingut molt d’interès per la branca de la ciència, i vaig acabar fent la carrera de Física. A l’escola vam fer uns projectes d’analitzar la qualitat de l’aire que respirem i si realment respirar aire pur o respirem aire contaminat i jo estava molt motivada amb aquests temes, i va ser allà quan em vaig decidir per escollir la carrera de Meteorologia.

En acabar els teus estudis, va ser la teva primera opció entrar al món de la comunicació?

Per res del món era el meu objectiu entrar en el món de la comunicació tot i que em feia molta il·lusió, és a dir jo vaig començar a treballar en el món de la consultoria, en una empresa que assessorava diferents clients amb diferents projectes financers, immobiliaris… Per tant no tenia res a veure amb el món de la comunicació ni molt menys el de la meteorologia.

El món de la comunicació va ser totalment inesperat per mi, així com la possibilitat d’estar treballant a RAC1 fent el pronòstic i explicant el temps. A partir d’aquí he acabat explicant el temps a Flaixbac.

Vas tenir problemes per entrar al món de la comunicació meteorològica?

Primer de tot el món de la meteorologia és un món molt petit, i hi ha gent que fa la seva feina molt bé i per tant és molt difícil que s’obrin noves places per treballar fent el temps, per exemple a TV3.

Jo vaig començar fent un compte d’Instagram, fent petits pronòstics. A partir d’aquí la gent em va anar coneixent i la veritat és que no he tingut cap problema a l’hora de poder explicar i tampoc per entrar al món de la comunicació, en aquest cas de la ràdio. Això sí, com he dit abans, és un món molt petit i per tant com moltes altres feines, has d’anar treballant de valent per poder millorar cada dia.

Estàs còmoda a la teva feina i situació actual de vida?

A la meva nova feina estic molt contenta, ja que és interessant a més de prometedora.

Tens dificultats a l’hora de preveure el temps?

Si és un dia tranquil amb un temporal d’anticicló aleshores és més fàcil de preveure-ho, però si és un temporal més alterat aleshores has de tenir en compte més variables, el que comporta més complexitat.

Recordes algun professor que et va marcar com a persona durant els teus estudis?

No va haver-hi cap professor, al final tots els professors et marquen d’una manera o d’un altre. Però a mi em van marcar sobretot els professors de ciències, és a dir els de matemàtiques, els de física, els de química. Sempre remarcaven que les matemàtiques eren les bases de tot. Així que suposo que els professors de ciència.

Durant la teva època a Sant Gervasi, va haver-hi alguna experiència que et va marcar com a persona?

A mi em va agradar molt un projecte que consistia en que, un dia en concret, sortíem a fer un recorregut per anar mesurant el diòxid de carboni a l’aire. Llavors això em va agradar molt i realment vaig poder aprendre molt sobre aquest tema. Aquesta experiència em va agradar molt, la veritat.

Que t’agrada fer en el teu temps lliure?

M’agrada molt anar a la muntanya, soc una fan de les sortides i postes de sol. I també m’agrada molt tot el tema de l’escape room, una afició de fa uns quants anys, que sobretot m’agrada perquè és un moment on et poses realment a prova.

Ets una persona amb caràcter aventurer o prefereixes fer activitats a casa?

Crec que no sóc una persona amb caràcter aventurer, em considero més una persona conservadora i tranquil·la. Prefereixo fer activitats a casa, un bon joc de taula, una pel·lícula. També m’agrada anar a esquiar, quedar amb els amics, però crec que sóc més de quedar-me a casa.

Quins són els teus plans de futur professionalment?

O quedar-me igual on estic o créixer dintre d’aquest món de la comunicació meteorològica.

Quan preveus un temporal, és més difícil determinar tempestes o anticiclons? I què t’agrada més preveure i explicar a la gent?

Aquí hi ha dues coses, primer a mi m’agrada preveure el que es diu com mal temps, que jo sempre en escoltar la ràdio i escolto és que ve el mal temps, dic: és que en realitat no existeix el mal temps ni el bon temps, és el temps que tenim i la climatologia que tenim. Però personalment a mi m’agrada més el temporal de pluja i tempesta.