Alba Gómez: “Quan caus, com no pots parar la competició o l’entrenament, t’aixeques i segueixes”

Alba Gómez Cabrera, una gran patinadora del club de Polinyà, ens explica sobre la seva passió pel patinatge. Fa nou anys que fa patinatge, va començar amb 6 anys. Té 17 copes i 4 medalles molt importants, de la competició de la copa catalana. La primera copa que va guanyar, va quedar segona i va ser a Mollet el mateix any que va començar a patinar. 

Què et va motivar a endinsar-te en el món del patinatge?

En principi jo feia piscina, i quan anava cap al centre, veia que al costat hi havia molts nens fent patinatge, i doncs va ser a partir d’aquell moment quan vaig decidir apuntar-me a patinatge.

Creus que has de dedicar molt temps al patinatge? T’exigeix molt? 

En el nivell en el qual estic crec que sí que requereix força exigència, perquè per arribar a un campionat important has d’entrenar vàries hores, però si per a una persona el patinatge és simplement un hobby, una estona per passar-ho bé, per divertir-te, és a dir que no vols competir, no exigeix tant.

Quant temps li dediques setmanalment?

Actualment, entreno quatre dies a la setmana, tres hores i mitja cada un.

Com va canviar el teu entrenament en el confinament?

Doncs fèiem trucada totes les del club, on fèiem exercicis. Poc després quan es podia sortir, però no anar a llocs tancats, doncs anàvem a un parc i fèiem allà l’entrenament.

Quin és el teu vestuari?

Per entrenar faig servir pantalons curts, un top d’entrenament i unes mitges per a quan caus no fer-te mal. Però a l’hora de competir faig servir un mallot específic que compleixi les normes que estan escrites en el reglament.

Dissenyes tu els mallots?

Quan era més petita normalment la meva entrenadora em donava el que ella volia, però ara em posen la música que faig en el ball i faig un dibuix i li ensenyo a la meva entrenadora i si quadra amb tot porto això.

Tens una dieta específica?

No, perquè a mi no m’ho han demanat, però sí que hi ha gent del club que si li han dit i sí que ho fa.

És molt perillós? Quina ha sigut la lesió més forta que has patit?

Em vaig trencar el braç dues vegades, saltant, però realment, si vas amb compte, tampoc… Has d’aprendre a com caure’t i això, però tampoc és que sigui una situació així de risc.

Algun cop has caigut a terra mentre patinaves durant una competició? Explica’ns la teva experiència.

Si la veritat, he caigut moltes vegades, però bé, és un esport de caure i aixecar-te, on res és segur, per tant, un cop caus, com no pots parar la competició o l’entreno, t’aixeques i segueixes.

Què sents quan no et surt bé una competició?

Doncs normalment em frustro, però després, miro el que he fet malament i ho milloro per a la següent competició.

Quina és la competició més important en la que has participat?

Va ser fa dos o tres anys, la copa catalana, que no arriba a ser un campionat de Catalunya perquè la categoria en la qual estava no hi podia arribar, però vaig quedar segona i estic molt orgullosa.

Algun cop t’has plantejat deixar el patinatge?

Realment no, moltes vegades quan tinc aquesta petita frustració que no em surt bé sí que ho penso, però mai de veritat.

En el futur vols continuar amb el patinatge o alguna cosa relacionada?

Doncs, m’agradaria treure’m el títol d’entrenadora, però no sé si més endavant continuaria fent patinatge.