Un moment de les votacions a l'Assemblea de Cooperatives d'Alumnes. (Martina Garcia Rico)

Alumnes de secundària de l’Escola Sant Gervasi participen en la 1a assemblea de cooperatives de Catalunya

El passat 25 d'abril alumnes de secundària i alguns de primària d’escoles amb cooperatives d’alumnes es van reunir en una Assemblea General per renovar els membres del Consell Escolar de Catalunya.

Mar Lahoz Torres i Martina Garcia Rico

L’esdeveniment va tenir lloc a les Cotxeres de Sants on es van reunir 150 infants i joves d’AlumnesCoop (la Federació de Cooperatives d’Alumnes de Catalunya) els quals representaven 49 cooperatives d’alumnes de centres educatius cooperativistes, concertats i públics.

 

Les antigues presidentes les quals eren part de l’Escola Sant Gervasi de la generació 2008 van valorar aquesta experiència molt positivament. Les noves eleccions del consell rector es van efectuar d’una manera especial: els alumnes van presentar candidatures individuals, i d’allà es va formar un grup de 5 persones. 

 

Els nous alumnes van donar a conèixer les seves candidatures per formar part del Consell Rector a partir de vídeos per presentar-se. Finalment, van sortir escollides quatre candidatures presentades i una candidatura de continuïtat. 

 

A hores d’ara la Candela i en Guido de l’escola Petit Món-Felisa Bastida, en Luca Alessandro de l’escola Nou Patufet, la Maria de l’escola Tecnos i en Roger de l’escola Solc. S’estan preparant per afrontar un nou repte i proposar-se nous objectius com a cooperativistes. El nou consell rector s’anirà reunint per assignar els càrrecs i planificar els esdeveniments del calendari dels pròxims dos anys.