Alumnes d’intercanvi arriben des de França

El primer intercanvi després de la COVID ja ha començat i els alumnes de França ja han visitat Barcelona.

Per Alba Gutiérrez, Júlia Cava i Dolors Solé

Com cada any, l’escola Sant Gervasi organitza els intercanvis a diferents països. Aquest, ha sigut el primer a ser realitzat després de gairebé tres anys a causa de la COVID. Fa uns dies ja vam tenir als alumnes francesos a la nostra escola.

Els objectius principals que busca l’escola amb aquest projecte, són practicar la llengua francesa, ja sigui a casa parlant amb la família d’acollida o durant les visites que es faran durant la seva estada a Cahors, també tenir l’experiència de viure amb una família d’un altre país durant uns dies i adaptar-se a un lloc diferent i a la seva cultura.

Els alumnes de França van arribar dijous a la tarda 9 de febrer a l’estació del nord de Barcelona amb un bus que venia de Cahors a Toulouse, van venir 20 alumnes. Cahors és una ciutat del sud de França, d’on ells venen. El que l’escola va planejar era ensenyar una petita part de Barcelona als alumnes que venien de França. Posteriorment, els alumnes francesos van tornar el dia 16 de febrer cap a Cahors. Els alumnes de la nostra escola de 4r ESO marxaran del dia 1-8 de juny cap a Cahors a conèixer la ciutat.

Els francesos no van parar de fer activitats en arribar aquí a Catalunya. El dia que van arribar, un divendres, van estar tot el matí amb els companys fent classe aquí a l’escola Sant Gervasi. Alguns alumnes d’intercanvi van ser presents a les classes de francès que es fan i van veure com s’impartia el seu idioma als alumnes d’Espanya.

El cap de setmana el van passar sencer amb les seves famílies d’acollida. Quan van començar a visitar Barcelona va ser el dilluns amb el professorat de l’escola.

Dilluns van anar a veure el Camp Nou, després el Poble Espanyol i van agafar un bus turístic que feia una ruta des del Poble Espanyol a la Casa Batlló. Dimarts els alumnes també van sortir a Barcelona. Van fer una visita guiada a la pedrera i al Barri Gòtic, per finalitzar el dia van veure el port de Barcelona. Dimecres van anar tots els alumnes d’excursió, tant els alumnes de França com els de la nostra escola. Van anar a Tossa de Mar, van fer un tros de camí de ronda i van entrar a botigues per comprar regals per les famílies natives. El mateix dia, a la tarda, van fer un berenar per acomiadar-los, ja que dijous tornaven a França. Dijous al matí, van marxar cap a l’estació de Santa Rosa on l’autobús els recollia per dur-los a l’aeroport.