Aquest Nadal el Museu Marítim s’il·lumina amb el seu nou espectacle ‘Mar de Llums’

De l’1 de desembre fins al 8 de gener un espectacle familiar i nadalenc a les drassanes de Barcelona

Per Clara Buron, Bruna Camarero, Carla Mateo,  Aicha Benelmekki, Jana Rodríguez, Valeria Rodríguez, Carla Jato i Alexandra Barba

El Museu Marítim de Barcelona forma part de la cultura de la ciutat, tant per la seva història com per l’edifici: el conjunt monumental de les Drassanes Reials de Barcelona que és considerat Monument Històric Artístic des de 1976. Amb aquest nou espectacle, Mar de Llums de Nadal converteix el Museu Marítim en un espai ple de llums, màgia, il·lusió i felicitat al centre de Barcelona.

Nosaltres, 8 alumnes reporteres de l’escola Sant Gervasi, vam tenir la sort de poder assistir a aquest esdeveniment el primer dia de l’obertura d’aquesta activitat. Juntament amb els equips  periodístics que van assistir.

Per primer cop aquest 2022, el Museu Marítim de Barcelona ha estrenat aquesta nova creació artística captivadora de llums típiques de Nadal. Fins a 80.000 leds de colors guarneixen gran part del recinte i envolten majoritàriament els jardins Baluard del museu, uns espais que normalment són tancats al públic. Els Jardins del Baluard formen part de l’antiga muralla de la ciutat de Barcelona i compten amb el portal de Santa Madrona, l’únic bastió de la muralla que es conserva des del segle XIV. Són un dels últims secrets de Barcelona, i visitar-los a Mar de Llums de Nadal és una vivència única i totalment exclusiva.   

Fotografia de la primera part dels jardins de drassanes.

Deixant de banda que podem gaudir d’unes vistes de llums impressionants, cada 30 minuts dins del museu també s’hi poden escoltar nadales cantades en directe que acompanyen amb diferents instruments. Són executades per infants i joves de la Fundació Catalònia i del projecte Vozes, de Nou Barris, Sant Andreu i Besòs.

Grup de la Fundació Catalònia cantant nadales. Vaixells il·luminats dins del museu.

Durant el dia, es duen a terme 8 sessions d’uns 30 minuts aproximadament. 

És obert al públic de dilluns a diumenge i els preus de les entrades varien segons les edats dels assistents. Si es vol assistir, les entrades es poden comprar de 10:00 h a 18:00 h a la taquilla del Museu Marítim (a l’entrada de l’Av. Drassanes). La venda a la taquilla del Museu és de 18:00 h fins a les 21:00 h.