Article d’opinió: L’ètica periodística és més important que la vida d’una persona? 

L’ètica periodística és l’ambició del periodista a ser un professional excel·lent. És l’obediència del periodista a la naturalesa del seu treball. Encara que hi hagi gent en perill, com un dels casos més famosos i parlats de l’any 1993. Aquest cas és “el nen desnodrit menjat per voltors”. Nosaltres ens qüestionem com un periodista posa abans el seu treball que salvar la vida d’un nen. 

El fotògraf no el va ajudar, va deixar-li morir això ens sembla molt poc ètic, ja que està posant els diners, ser famós, ser reconegut abans de poder intentar salvar la vida del nen. En la fotografia podem observar diverses coses com per exemple es veu clarament com el nen està assegut a terra amb el cos molt dèbil. Darrere del nen es pot veure com el voltor està analitzant-lo, se’l volia menjar. El nen té una polsera en què es podia veure que posava “leyenda 3T”. Que era una metge que ajudava amb un tractament per a desnutrició severa de persones que ho necessitaven. 

Hi ha hagut moltes crítiques sobre aquesta fotografia, hi ha hagut gent a favor i altres en contra. Però la majoria de gent està en contra de la fotografia, tenen preguntes com: Com a pogut deixar a un nen petit morir?, per què no el va salvar després de la fotografia, o abans?Nosaltres estem en contra de la fotografia i de l’ètica periodística perquè considerem que abans de fer una fotografia és molt més important la vida d’una persona. 

El fotògraf Kevin Carter va anar a Sudan en 1993 a fotografiar la fam, a exposar al món a través dels instruments al seu abast, l’ull d’una càmera de fotos, el terror, la guerra, els camps de refugiats, i sobretot la gran fam que dominava el país, i quan passava per allà va veure la situació perfecta i va decidir fotografiar-la.

Amb aquesta fotografia va guanyar un dels premis més famosos en el món de la fotografia el “Pulitzer”. Al principi el noi estava molt content per l’èxit que estava tenint la fotografia, però passat el temps, la gent es va adonar que el nen estava mort, desnodrit, sol i amb un animal darrere mirrant-lo. Carter va entrar en depressió pel munt de comentaris injuriosos vers ell, va acabar esdevenint alcohòlic. I quan ja no podia més va decidir posar fi a la seva vida el mateix any.