Cal que els influencers tinguin una regulació de la seva feina?

En els darrers anys s’ha donat a conèixer una nova feina o millor dit un nou mitjà de comunicació, que són les persones que es dediquen a les xarxes socials, més coneguts com a influencers, una nova paraula al nostre vocabulari que significa creadors de contingut. 

Les xarxes socials són espais en els quals tothom arreu del món pot estar connectat, anys enrere només era per entreteniment per molta gent, i ara també segueix sent-ho, però hi ha un número molt elevat de persones que es dediquen només a elles. Ser influencer és tenir milers de seguidors a les teves xarxes i com bé diu el seu nom, influencien molt en la societat d’avui en dia.

Les xarxes són molt lliures, això vol dir que tothom pot publicar el que vulgui, però a vegades es passen uns límits publicant coses de temes delicats o més bé provocant problemes personals amb comentaris o fets.  

En primer lloc, molts seguidors, els quals la majoria són menors d’edat, els tenen com a referents pel que fan, per com ho fan i pel que són, volen aconseguir ser com ells o elles. 

Els nens i nenes, no són conscients del que veuen pel contingut inadequat per la seva edat, o perquè al final acaben influenciats pels personatges públics, jo crec que els influencers no tenen cap anàlisi del seu vocabulari ni de les seves accions, ja que tampoc són gaire conscients que la majoria del seu públic és petit o menor d’edat.

D’altra banda, crec que els creadors de contingut treuen profit de la seva feina, perquè fan molt contingut que equival a guanyar molts diners. Tot i això, crec que no treuen profit de la seva influència, a vegades no diuen l’opinió per no posar-se en problemes, que això està bé perquè potser es falta d’ètica o problemes amb altres persones, però quan és un problema del món, com la contaminació, guerres, problemes d’un país, etc. No fa falta dir l’opinió, però si informar i dir que s’ajudi quan són problemes realment preocupants que ens perjudiquen a tots.

Però verdaderament ser influencer és un mitjà de comunicació?

Sincerament, crec que sí, moltes marques, moltes empreses, moltes persones confien abans amb creadors de contingut que amb algú famós com un actor, cantant, periodista, o algun mitjà de comunicació com la TV o diaris…

Primerament per la seva tarifa, ja que principalment és més barata, també perquè guanyen moltes més visites i més fama perquè X famós ho tingui, ho promocioni…  Ara fins i tot hi ha cantants que contracten a influencers més dirigits a fer vídeo a l’app de tiktok, perquè facin un vídeo o coreografia amb la seva cançó, així la cançó es fa famosa.

Una influencer que la contacten bastants famosos és Lola Lolita, una noia amb més de 10 Milions de seguidors a les seves xarxes, al final surten guanyant els dos, ja que el cantant té més reproduccions i ella guanya diners i té contingut per pujar.

Per exemple hi ha marques com ‘Granier‘, una marca de cosmètics de mercat massiu de l’empresa francesa de cosmètics L’Oréal, aquesta marca a l’hora de fer els anuncis posen a influencers, com per exemple @susana_bicho50 o com @raquelreitx, Marina Rivers, Isaac Ibelky. 

En conclusió, crec que tots els famosos haurien d’alçar la veu quan és necessari, i si ho fan que ho facin amb cap, que no es digui cap ximpleria que pugui afectar a res ni a ningú, ja que tenen milers de seguidors menors que fan que siguin com uns referents de la seva vida.

Ser influencer és ser famós i pot ser un treball molt fàcil si ho saps gestionar bé, perquè al final el que fan els influencers és màrqueting per ells i per les empreses a través de les xarxes o plataformes socials.