Cal que els mitjans de comunicació tinguin una regulació de la seva feina?

Avui en dia, els mitjans de comunicació han perdut poder i són les pàgines de Google i les xarxes socials les qui decideixen què llegim i pensem

La majoria de les persones pensen que les xarxes socials són captivadores, ja que ens podem connectar amb altres persones de diferents parts del món. Però hi ha un problema, nosaltres no podem saber si la persona amb qui ens estem relacionant podria ser un estafador.

Cal que les xarxes socials tinguin alguna mena de regulació en el que es publica?

Jo crec que sí que hi hauria d’haver alguna mena de regulació. Però no en tots els casos.

Per exemple, per fer promoció d’algun producte destinat a diferents sectors de la població no caldria prendre mesures reguladores. Mentre que la informació que es dona o productes que ens venguin siguin certs, i amb detalls actualitzats i no una estafa, estarem protegits. Ja que ha passat més d’un cop que ha estat tot un engany.

D’altra banda, donar informació sobre fets que han succeït fa poc, que en alguns casos podrien afectar el nostre entorn, o no només això, sinó també que fos interessant per la societat. En aquests esdeveniments no s’hauria de prendre mesures reguladores, tot i que és bastant important no creure’s tot el que es publica a les xarxes socials, ja que hi podria haver alguna “fake news”. Hem de parar atenció a l’hora de navegar per les xarxes socials i saber distingir el que ens hem de creure o i el que no. Per això cal verificar el que es publica.

Malgrat tot, hi ha altres cares, aspectes no tan positius. El problema es troba quan les xarxes socials ens distreuen i ens creen una addicció. Això no sempre és degut a la informació interessant sinó a les fotos, vídeos i altres coses que la gent pública, per guanyar diners o només per entreteniment. Això fa que perdem el contacte amb la gent que més ens estima, ens cuida o bé ens ha donat la vida.

Per acabar, vull dir que cadascun de nosaltres som lliures de fer servir les xarxes socials de manera positiva o negativa, però les hem de fer servir amb intel·ligència, maduresa, i sobretot anar amb molt de compte. Hem de ser conscients de les normes bàsiques per divertir-se amb les relacions que s’estableixen a les xarxes socials. 

Com tot, avui en dia, saber fer un bon ús de les xarxes socials ens pot oferir un gran ventall d’avantatges a la nostra vida diària.