Dubai
//

Cristina Pérez: “Sempre he trobat a faltar el contacte amb adolescents”

Pedro Cortés, Júlia Escañuela, Mar Diéguez, Pablo Sánchez i Alba Escudero

Cristina Pérez Padilla és una professora de llengua anglesa a l’escola Sant Gervasi a Mollet del Vallès. Va néixer l’1 de maig del 1983. Va estudiar filologia anglesa a la UAB i un màster de qualificació pedagògica i educació a la Pompeu Fabra. Porta des del 2013 treballant a l’escola Sant Gervasi.

Has estat treballant a l’estranger? On? Per què?

Cristina Pérez Padilla

Vaig estar treballant a Dubai. Tot això va succeir perquè jo em trobava treballant a Londres, on estava de mànager a una botiga de roba, encara que havia estat estudiant filologia anglesa, la moda sempre m’havia agradat molt, així que quan vaig marxar de Londres vaig intentar fer les dues, el que passa és que a Londres havia d’ensenyar Espanyol.

Vaig veure la possibilitat de treballar a Retail, on vaig començar com a supervisora, després em van passar a subdirectora fins a arribar a ser directora de botiga a Covent Garden. M’agradava molt, tenia el meu equip, on encara tenint un molt bon ambient de treball, trobava molt a faltar el contacte amb els alumnes.

Gràcies a la crisi que va haver-hi a Dubai de la construcció molta gent va haver d’abandonar la ciutat, deixant així moltes places de treball buides, entre elles la de professora. Així que vaig tenir l’oportunitat d’anar a Dubai a treballar d’allò que m’agradava, ser mestre d’anglès.

Quants anys vas estar?

Vaig estar quatre anys de professora d’anglès. El primer any vaig arribar a veure que m’esperava. On vaig estar de professora d’anglès a una acadèmia americana i després a la tarda feia de professora d’extraescolar a un home francès.

Vas treballar d’algun altre ofici a part de ser professora?

Vaig treballar a Londres a dues botiges de roba: Mango i Retail.

Com funciona l’educació a Dubai, és molt diferent aquí?

L’educació a Dubai, funciona de la següent manera: Està dividida en dues parts, les escoles locals, on has de ser emirat per anar-hi, i faràs les classes en àrab i seguiràs la religió islàmica.

Per altra banda, també trobem les escoles internacionals on poden triar l’àrab o no, per així tenir l’anglès com a primera llengua fins 5è de primària, on separen als estudiants segons el seu gènere. Després també estan les “super internacionals”, on no se separen els nois i les noies, i segueixen un currículum com el que podries trobar als Estats Units o Anglaterra.

Encara mantens relació amb gent que vas conèixer a Emirates?

Si, encara mantinc relacions amb la gent que vaig conèixer a Emirates, com els professors de mates de l’escola i uns quants alumnes, que encara m’envien correus electrònics, i quan venen aquí, em pregunten si ens podem veure i quedem per fer un tomb.

Com és la gent a Dubai?

La gent d’Emirat tenen una cultura molt tancada, no obstant al primer any vaig conèixer a molta gent i fins i tot vaig acabar anant a un casament àrab.