El Carnestoltes torna a portar disbauxa a l’escola

Com cada any, a l’escola Sant Gervasi se celebra el carnestoltes, festivitat molt antiga associada directament amb les màscares i les disfresses. Haurà canviat alguna cosa al llarg d’aquest temps?

La setmana del 13 al 20 de febrer es va celebrar a l’Escola Sant Gervasi, la festivitat més esperada pels més petits: Carnestoltes. Com a tradició, durant la setmana, cada dia els alumnes han de fer o portar alguna cosa extravagant.

Aquest any, s’ha continuat amb l’activitat típica; el dilluns, anar en pijama a l’escola, dimarts, un pentinat divertit, el dimecres, un mitjó de cada color, el dijous, un davantal i el divendres, al matí, un barret, mentre que, a la tarda, han de portar una disfressa. La mateixa tarda es fa una festa en la qual durant tota la tarda, els més petits de l’escola ballen i juguen al pavelló de l’escola. 

Unes professores de parvulari, ens han explicat que, una de les activitats realitzades per la festivitat del Carnestoltes va ser fer pintar i decorar una màscara gegant, per seguidament d’això, enganxar-la a les seves finestres de l’aula

Tal com ens ha explicat la Montse, coordinadora de la festivitat a l’escola i professora de 2n de primària, el divendres, el famós Carnestoltes (personatge principal de la festivitat) va fer una visita als més petits de l’Escola Sant Gervasi, els quals han dut a terme diverses activitats ambientades en la festivitat. 

Han ballat el barraló, dansa practicada pels alumnes les setmanes anteriors a l’assignatura de música. 

Quan el Carnestoltes s’està acomiadant, els professors entreguen un regal de part de tota l’escola que conté un dibuix de cada alumne que han fet ells mateixos en horari de classe.