//

El futbol és un negoci corrupte

El mundial 2022 va ser la corrupció més gran del món del futbol

Aquest article d’opinió és per parlar del mundial 2022 de Qatar, celebrat en aquest indret perquè van subornar a la FIFA. Un país sense estadis i amb normes homofòbiques, com per exemple que si ets homosexual vas directe a la presó. 

Casos de morts de treballadors en Qatar amb actes homofòbics, molts es pregunten per què ha estat escollida com a seu del mundial. La FIFA també té part de culpa per acceptar suborns per part de Qatar i posar normes irracionals i sense deixar la llibertat d’expressió als capitans per no permetre que portin el braçalet amb els colors LGBTIQ ni res relacionat amb això. De fet, si porten aquest braçalet se’ls sancionarà amb targeta groga. I en aquest sentit, si no ets porter, et pot limitar molt.

No només estan prohibides aquestes coses, també està prohibit prendre d’alcohol, portar roba que et deixa al descobert els genolls i les espatlles, cap mena d’acte amorós, i menys si aquests venen de persones homosexuals, promoure altres religions i organitzar apostes. Així que podem confirmar que és  per qüestions culturals i religioses, perquè a Qatar no es permet aquest tipus de comportament al públic o qualsevol referència al col·lectiu LGBTIQ+.

Nosaltres, personalment, creiem que prohibir la llibertat d’expressió de la gent LGBTIQ+ i acceptar el suborn no és del tot correcte. No deixar expressar els seus sentiments o orientació a la gent no està molt bé. I per culpa de la negligència de la FIFA no van molts fans dels diferents països perquè és molt car i no poden beure alcohol, i per les dones perquè fora del camp han de tenir tapat el cabell.