El joc brut del futbol utilitzat a les escoles i al Mundial

El futbol, tant si es juga al pati d’una escola com al Mundial, no deixa de ser un joc. A tots els jocs, els jugadors s’esforcen per guanyar. Aquest és el seu objectiu, però no el de joc. L’objectiu de jugar és passar-s’ho bé, posar a prova les habilitats dels jugadors i relacionar-se. Perquè això sigui possible cal seguir unes normes que asseguren que tothom sigui respectat i el resultat del joc  sigui just. Això és igual al pati de l’escola com al Mundial.

Ara bé, no tots els clubs/equips escolars juguen legalment, és a dir, en el mundial al joc brut, els clubs solen pagar una quantitat excesiva de diners, ja sigui als arbitres o directament als jugadors. Es sospita que al Mundial alguns equips ja han pagat una quantitat excesiva de diners.

En un partit del mundial es van enfrontar Argentina vs Països Baixos hi va haver un munt de joc brut perquè tota l’estona es barallaven en total 2 vegades, la primera vegada es van barallar el porter d’Argentina anomenat Emiliano Martinez contra el davanter de Països Baixos Luuk de Jong, la segona vegada un jugador Argentí anomenat Leandro Paredes va xutar una pilota amb molta força contra la banqueta de Països Baixos i tots els Holandesos van sortir disparats contra ell.

A les escoles hi ha conflictes per diferència de apoyar a equips, per exemple alguns equips apoyan a Espanya i d’altres a Marruecos, frança, Argentina, Ecuador, etc. I per això n’hi ha baralles, també hi ha hagut vegades que en el camp de futbol la gent s’ha barallat per algun gol injust, faltes, etc…

Opinem que s’hauria de prendre més mesures a l’hora de què comenci un partit i canviar d’àrbitre per cada descans, és molt necessari, ja que n’hi ha molts equips que volen obtenir la victòria a base del joc brut. El futbol ha de ser un hobby no una obsessió!!