Elon Musk intenta comprar Twitter per 44 milions de dòlars

Per: Hugo Rayo, Sergi Calderon, Nil Gil

El 14 d’abril, Elon Musk el propietari de l’empresa d’automòbils Tesla, va decidir intentar comprar Twitter per 44.000 milions de dòlars. Musk ja és propietari del 9,2% de les accions de l’empresa valorades en 2.900 milions de dòlars. Després la compra del 90,8% de les accions restants, Musk es convertiria en l’únic propietari de Twitter i l’empresa no tindria consell directiu.

Les veus més crítiques afirmen que si Musk al final es fa amb Twitter, podria utilitzar el seu poder sobre l’empresa per vetar o amagar les publicacions que perjudiquen la seva imatge o la de les seves empreses. No obstant, el mateix Musk ha publicat un tuit defensant la llibertat d’expressió. En aquest tuit ha catalogat Twitter com una “àgora digital” on es poden debatre temes de tota mena.

Així mateix, Elon Musk ha anunciat que voldrà posar l’algoritme de Twitter en lliure, de manera que tothom podrà veure com es creen les publicacions, quines són publicitat, amb quina freqüència surten anuncis i el criteri d’aquesta perquè surtin… 

Les últimes notícies afirmen que Musk ha suspès l’acord temporalment, degut a la quantitat  de comptes falsos que hi ha a la xarxa social.