Green Prophet

Els adolescents llegeixen més que els adults

La lectura, com l’escriptura, és un mitjà d’aprenentatge transcendental, ja que permet als adolescents desenvolupar habilitats de pensament, anàlisi, síntesi i reflexió entre d’altres. Moltes persones pensen que els joves d’avui en dia no llegeixen res, però aquesta no és la realitat. Els adolescents de l’actualitat, en la seva majoria, sí que llegeixen. Durant l’etapa de la quarantena a Espanya molts nois i noies han descobert a partir de xarxes socials, la màgia de la lectura.

Tant la lectura física com la digital, per exemple Wattpad (una aplicació que va ser molt famosa l’any 2020-2021, són igualment vàlides per començar a llegir, les eines digitals. més consultades pels adolescents, van tenir tant d’èxit durant la pandèmia que els llibres més famosos estan ara en físic o tens l’opció d’anar pagant els capítols a la mateixa plataforma. També hi ha llibres que són completament gratuïts. Per aquest motiu molts adults pensen que els joves d’ara no llegeixen i estan molt amb els dispositius electrònics sense treure cap profit d’ells, però la majoria llegeixen digitalment.

Una de les primeres raons per les quals les persones estan deixant de llegir de forma física és per la quantitat de tecnologia que va apareixent dia a dia, però no està tan malament, ja que amb aquesta tecnologia podem llegir digitalment, actualment que és el mètode més pràctic per als joves.

Molts professors es queixen del fet que els alumnes no llegeixen a l’hora de lectura, pensant que a casa seva no llegeixen res, però també dependent de gustos, potser a un gran grup d’alumnes els hi agrada llegir en els telèfons, o ebooks. Molts joves recorren a pàgines on poden descargarlas il·legalment a l’ordinador o mòbil, o utilitzant Wattpad com hem dit anteriorment. També hi ha una altra opció que són els audiollibres, encara que aquests no són bons per la comprensió lectora, però si per la comprensió oral. A Espanya l’any 2021 es va registrar que un 24,9% llegeix en digital i un 5,2% audiollibres, tal com es presenta a la gràfica de baix. La comprensió lectora és una de les destreses lingüístiques que ens permet interpretar el discurs escrit. Per això, cal que la persona involucri la seva actitud, experiència i coneixements previs. Això millorarà el vostre diccionari.

Percentatge de lectors habituals que llegeixen en Digital (BLAU) o escolten audiollibres (VERD).

Els nostres pares llegien més que nosaltres? No, el Pew Research Internet Project, en un estudi del 2014, diu que els joves llegeixen més avui que abans. I més que els adults. Ara els petits tenen més accés a la lectura, perquè està a tot arreu. Ara es llegeix més que als anys quaranta. En conclusió, els joves d’avui dia llegeixen molt més que els seus pares i avis.