/

Els àudios de Piqué i Rubiales: negoci i interès?

El president de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, genera polèmica amb el futbolista Gerard Piqué

Per: Daniel Muñoz, Julen Latorre, Eloy San Andrés

Tot comença per les filtracions d’uns àudios entre ells sobre els contractes per la celebració de la Supercopa a l’Aràbia Saudita, on es pot intuir que el central català va tenir alguna cosa a veure amb l’organització d’aquest torneig.

Part dels àudios entre Gerard Piqué i Luis Rubiales

En relació amb que un jugador que participa en un torneig pugui negociar les condicions del mateix, no ho veiem bé, ja que pot haver-hi una probabilitat en la qual hi hagi una mena d’irregularitat tant arbitral com econòmica.

A més, en moments de la conversa parlaven sobre el que podria passar si la gent s’adonava que Piqué havia tingut alguna cosa a veure amb les negociacions amb Aràbia Saudita, que al final ha acabat passant tres anys després. Això posa més en dubte si el que van fer els dos va ser del tot correcte.

En defensa de Piqué i Rubiales, hem de dir que considerem, evidentment, que el que ha fet El Confidencial no ha sigut ni ètic ni legal, perquè no es pot permetre que un diari pugui filtrar públicament uns àudios privats. 

I aquesta no és la primera vegada que ho fan, ja que a l’estiu de 2021 el mateix diari va fer públic els famosos àudios del president del Real Madrid, Florentino Pérez.


En conclusió, encara que veiem que el que ha decidit fer El Confidencial està malament, no està bé que un participant d’un torneig pugui organitzar-ho des d’un punt de vista econòmic.