Estats Units, la reinvenció o la perdició

Ha deixat de ser un país inclusiu per convertir-se en un exclusiu

El passat 4 de novembre, van ser ni menys ni més que les eleccions d’Amèrica. Donald Trump va sortir victoriós amb un 50,7% dels vots. La seva rival, Kamala Harris, ha estat derrotada perdent així l’oportunitat de ser la primera presidenta dona dels Estats Units. 

 

La majoria dels estats, han votat a Trump. Segons un article de “the world population review”, els estats amb millor educació acadèmica són Massachusetts, Connecticut, New Jersey, Virginia i Vermont. És casualitat que la gran majoria dels ciutadans d’aquests estats hagin votat a la Kamala? No ho crec. 

 

És probable que un gran percentatge dels vots cap a Trump sigui d’empreses, ja que va dir que els reduiria els impostos. També, la gent que és racista, ja que ell farà la deportació d’immigrants més gran de la història dels Estats Units amb el fi d’assegurar la frontera. La seva gran part dels vots, no només ha estat per l’economia i la reducció d’immigrants, sinó que també ha evocat la nostàlgia amb el somni Americà. 

 

En conclusió, els vots a Trump han estat per interessos econòmics i classistes, sense pensar en les conseqüències com a país i la seva repercussió al planeta Terra. Ha estat fruit de l’individualisme col·lectiu. Probablement, l’efecte de la seva presidència serà la perdició de la màxima potència mundial: Els Estats Units d’Amèrica. Deixant de ser així un país inclusiu per convertir-se en un exclusiu.