/

Fem una crida per participar amb l’ONG de Makary Blangoua

Pedro Cortés, Pau Moreira, Joel Moratel, Julia Vilardell i Eric Vega

L’ONG de Makary Blangoua va ser fundada per ajudar a les escoles del Blaram i Blangoua Aquesta fundació va ser fundada l’any 1996 per en Jordi Mas, sacerdot diocesà de Barcelona. Aquesta organització va ser creada amb l’objectiu principal d’escolaritzar infants, donar formació professional a joves i també construint pous d’aigua potable.

Tot va començar quan un missioner anomenat Jordi Mas, a partir dels anys vuitanta, va començar el que ara són les missions de Makary i Blangoua. A partir d’això, va començar a construir diferents hospitals com l’hospital de Tokombere, el d’Hina i el de Mada. Municipis situats a la zona del llac Txad. També va construir les escoles de Blangoua i les de Blaram, l’escola professional CEFAVIHAR, el centre de formació de dones FEMAK a Makary i multitud de pous d’aigua potable. 

Després de la mort d’en Jordi Mas l’any 2010, els missioners Siscu Pausas i en Miquel Àngel Pérez, persona que va fer possible la participació de la nostra escola en aquest projecte, van contribuir en la continuació i sosteniment de l’ONG.

Actualment, la fundació de Makary Blangoua administra 30 centres educatius que acullen a quasi 10.000 alumnes.

A aquesta ONG hi ha moltes maneres de participar. Entre elles estan la de l’apadrinament d’un infant, la qual consisteix a apadrinar a un nen i cada cert temps, la família anirà rebent informació sobre el nen o nena i sobre la situació de l’escola.

Una altra forma de participar és simplement la d’aportar cada cert temps una quantitat de diners. Aquests diners es poden transferir pel següent número de compte: 

ES 45 2100 0540 3002 0020 9561

o fent un Bizum al següent número de compte: 02945 

Per a més informació sobre l’ONG de Makary Blangoua, accediu a aquest enllaç: