Fulls amb lletres de cançons apareixen als passadissos de secundària

Els alumnes de 1r de Batxillerat comencen un nou projecte anomenat “Grafiti”

Per Zainab Laktb, Laura Torné i Àlex Sánchez

Al edifici de secundària han aparegut lletres de cançons famoses escrites. Alguns alumnes de 3r d’ESO és van adonar, i no sabien per què estaven penjats a les parets del seu edifici. Es tracta d’un projecte de món clàssic, una assignatura recentment afegida a causa del “Nou Batxillerat”.

Marc Mas, professor d’humanitats i el creador d’aquest projecte, ens comenta que “aquest projecte ve inspirat als romans, ja que ells van ser els creadors dels grafitis. Els arqueòlegs van trobar molts grafitis amb frases llatines sobre les parets de la ciutat de Pompeia, la qual va conservar-se gràcies a l’erupció volcànica que hi va haver. En aquest projecte, anomenat Grafitis, jo els hi dono una frase en llatí, en aquest cas ‘Non Omnis Moriar’, que vol dir ‘No tot mor’. A partir d’allà, els alumnes han decidit utilitzar cançons d’artistes que malauradament han mort, però que les seves obres encara es conserven, i els fan vius encara per aquesta raó.”

Alguns exemples dels treballs dels alumnes són cançons com: 

Bohemian Rhapsody – Queen

Billy Jeans – Michael Jackson

Back to black – Amy Winehouse

I wanna dance with somebody – Whitney Houston

Els alumnes, amb aquest projecte, posen a prova la seva imaginació i la seva interpretació de la llengua llatina. Els hi ha semblat un projecte bastant interessant i el repetirian en un futur pròxim.