Sovint les persones grans triguen més temps a adaptar-se a les noves tecnologies. Font: Georg Arthur Pflueger (Unsplash)
/

Hi ha espai pels avis en el nou món tecnològic?

Com podem ajudar la gent gran a entendre les noves tecnologies?

Per: Alejandro Fernández, Adriàn Vega

No us ha passat mai que els vostres avis us han preguntat: “com puc enviar un missatge des d’aquí?”;  per preguntes com l’anterior, la joventut hem perdut l’esperança, però com podem ajudar-los en aquest món tecnològicament més avançat?

Tecnologia més entenedora?

Darrerament, s’han creat moltes opcions per tal que els avis es puguin assabentar del que passa al món: des de vídeo tutorials fins a aplicacions, però no seria més factible fer un telèfon fet únicament pels avis amb funcions de, per exemple, lletra més gran, més soroll i alguns vídeos de com funciona el telèfon?

Telèfons especialitzats

Ja hem pogut veure diversos models de telèfons especialitzats per gent gran on és molt més fàcil accedir a missatges. Hi ha l’opció de fotografies i contactes incorporats amb Bluetooth i 4G. Existeix el model “Swissvoice Europe”, un telèfon molt entenedor amb funcions entenedores i habilitades per diferents usuaris.

La connexió a Internet

Avui en dia l’Internet, és principalment, el medi més utilitzat de comunicació, cerca d’informació i entreteniment. La gent de la tercera edat mai hi ha estat acostumada, però ara s’hi han d’adaptar. Els avis no solen tenir wifi a casa, almenys no instal·lat per voluntat pròpia, però li donen el mateix ús que tothom, saben comunicar-se i cercar informació, mirar el que passa a les xarxes socials i jugar a jocs, així que ala seva adaptació no és realment un problema.

De veritat necessiten la tecnologia?

Els telèfons són molt necessaris, ja que ajuden a les persones grans en moltes ocasions. Com per exemple a l’hora de comunicar-se amb els seus familiars o fins i tot poder consultar assumptes a Google. Així que, encara que no sàpiguen fer servir la gran part del telèfon, en poden fer un bon ús.

Encara que a els avis tinguin greus dificultats per entendre com funcionen les noves tecnologies que ens envolten avui dia, s’està fent tot el possible per tal que sigui més entenedor i fàcil accedir a totes les funcions dels aparells electrònics.

red and black samsung android smartphone beside white earbuds
Fotografia: Omid Armin (Unsplash)

Redactores Juniors

,
close