//

Indrets amagats on hi viuen quatre gats

 Judit Planellas, Safa Kirat, Joel Moratel, Júlia González

Sovint, en la societat on vivim, les agències de viatges, les xarxes socials, la família, els amics… ens influeixen a haver de marxar a 1000 km d’aquí per poder ser feliç i gaudir d’unes grans vacances, quan, en realitat… És fals.

Fer una petita escapada a un lloc proper amb el medi ambient, sostenible i segur, pot ser igual o més divertit que anar a una altrauna altre gran destinació que contamini el triple. 

Viatjar en avió té molts inconvenients.., com per exemple que en utilitzar aquest  mètode de transport es produeix diòxid de carboni que surt del combustible, quan mirem al cel i veiem estels llargs que aparenten ser núvols, en realitat, és la contaminació que surt dels avions. 

En aquest article parlarem sobre un petit poble, on podràs gaudir de moltes altres coses que no ofereix el fet de viatjar amb avió. 

No és més que un dels molts pobles que a hores d’ara està apostant per a un turisme més respectuós amb l’entorn i el medi ambient, com per exemple: La vall de Boí, La torre de Cabdella, el parc natural del Delta de l’Ebre…

Si estàs pensant a anar de vacances, però busques un lloc que sigui; tranquil, diferent del que estàs acostumat i rodejat de natura per a poder canviar d’aires…, tenim la solució! Es diu Horta de Sant Joan i és un poble situat a la província de Tarragona, a només dues hores i mitja de Barcelona en cotxe. 

Situat entre les comarques del Baix Ebre i Matarranya, a 542 metres d’altitud i amb 118, 99 km², es tracta d’un poble de no més de mil dos-cents habitants on els hortolans i les hortolanes la majoria són de la tercera edat i porten tota la seva vida allà. Els seus carrers transmeten alegria, pau i hostilitat. Són carrers vells, empedrats i amb molta història que fa que et sentis molt còmode. És un poble petit, però amb molt d’encant, no hi podem trobar molta cosa, però hi ha el necessari; hi trobem una plaça central que és el punt de trobada entre els veïns, una piscina municipal, un petit cinema, restaurants, forns de pa, pistes de pàdel, una gran pista de futbol, una botiga de llaminadures, un local de lloguer de bicis, un supermercat, entre altres. Es poden fer un munt d’activitats de muntanya a pobles del voltant d’Horta, com ara, barranquisme, muntar a cavall, escalada i ràfting. Si vas a l’hivern, et trobaràs els canals dels rius gelats i a l’estiu podràs saltar des de grans pedres per a banyar-te sense cap mena de restricció o perill. Els canals i rius són de fàcil accés, pots accedir-hi en bicicleta, en cotxe o fins i tot caminant. Si no et va molt l’aigua o no vols banyar-te per qualsevol raó, tens moltes rutes que seguir en bicicleta, rutes de senderisme i totes les activitats que hem anomenat abans. I si ets molt aventurer, la  famosa ruta del ‘’Cim de Santa Bàrbara’’ t’espera impacient!

El millor de totes les rutes i dels camps d’Horta és que hi podràs trobar fruits molt bons com mores i més fruits silvestres per poder fer pastissos i receptes molt saludables! 

Si no tens cap casa a Horta ni cap lloc on quedar-te, no et preocupis, el poble compta amb apartaments i hostals molt econòmics on dormir durant la teva estança allà.

A més, com qualsevol poble, Horta de Sant Joan celebra les seves festes majors la segona quinzena de setembre, amb balls, concursos, esdeveniments i activitats exclusives com les corrides de toros i el tancament de Sant Fermí, però, si no vas a Horta justament en aquelles dates… No et preocupis! Els seus pobles del voltant a menys de 10 minuts, celebren també les seves festes majors a ple estiu, perquè puguis gaudir amb més tranquil·litat encara que amb molta més calor que al setembre. 

Una gran curiositat d’Horta és que Pablo Picasso, el famós pintor malagueny va viure allà des del 1898 fins al 1909, i, des de llavors, prop del centre d’Horta, es pot trobar la plaça Picasso i el seu museu, en homenatge al fet que aquest increïble pintor va residir allà onze anys. 

En conclusió, Horta de Sant Joan té tot l’encant i la pau que necessites perquè sigui la teva pròxima destinació de vacances!