Jesús Fernández: “Compto amb una quantitat aproximada de 650 clauers”

Jesús Fernández és un senyor de vuitanta-dos anys, procedent de Galícia, però que ara viu a Sant Fost. Jesús té un hobby interessant: col·lecciona clauers des de fa més de seixanta anys. Cada cop que viatja a alguna ciutat nova, compra un clauer per a recordar-se, i per això compta amb més de 600 clauers.

Col·leccionar clauers pot ser una activitat apassionant que permet als col·leccionistes descobrir històries úniques i curiositats sobre llocs, esdeveniments i cultures. Cada clauer té la seva pròpia història i significat per al col·leccionista, la qual cosa fa que cada peça sigui especial i valuosa.

Quan vas començar a col·leccionar clauers, i per què?

Crec que pot rondar entre els anys seixanta. Perquè un quan vaig fer el camí de Santiago, en acabar vaig decidir comprar un clauer com a record, i des que d’aquell moment, cada cop que viatjo m’intento comprar un.

Quin és el teu preferit?

El meu preferit és un que tinc que el vaig comprar quan vaig anar a Hollywood de viatge de promesos amb la meva esposa.

Quin és el que menys t’agrada?

No tinc ningú que no m’agradi, ja que com he dit anteriorment tots són de llocs en els quals he estat i tinc records.

Quants tens actualment?

Actualment compto amb una quantitat de 650 clauers aproximadament.

Quin és el que té més valor sentimental.

Probablement, potser el de Hollywood, ja que a més de ser el que més m’agrada, per a mi té molt valor perquè jo sempre he sigut molt fan de les pel·lícules.

Tots els vas comprar tu, o algú t’ha regalat algun?

La majoria els he comprat jo, però molts també mels han comprat el meu fill i la meva neta.

T’arrepenteixes d’haver comprat algún?

No, com he dit abans tots m’agraden.

Has vist algun que t’hagi agradat i tinguis previst comprar?

Ara per ara no, ja que des de la pandèmia no viatjo, però aquest any com tornaré a viatjar i probablement m’en compraré algun.