Kevin Carter no és culpable dels nens africans

Per Marcos Nogues

Segons Wikipedia Kevin Carter fou un reporter gràfic sud-africà que guanyà el premi Pulitzer l’any 1994. El seu treball més important fou la fotografia d’un petit nen sudanès famèlic. Durant els anys aquest succés va ser molt criticat en contra del fotògraf Kevin Carter, la gent es va posar a sobre d’ell i el van portar cap a una depressió de culpabilitat a ell mateix.

Sincerament, no crec que el fotògraf Kevin Carter hagi fet la fotografia amb una mala intenció, ell mateix sap que els nens i nenes patien de molts problemes a l’Àfrica. No crec que Kevin Carter hauria de culpar-se, ja que ell no és responsable de les condicions a les quals viuen tots els nens, tampoc crec que podria fer res.

Evidentment, és un tema molt delicat, altres opinions d’altres persones diuen que es podria haver apropat i mostrar interès en el pobre nen. És un moment tan impactant, que segurament ell no va saber controlar la situació i va decidir seguir amb el seu objectiu des d’un principi. Aquesta fotografia va guanyar el premi Pulitzer a la millor foto de l’any 1994, crec que la foto és un reflex d’una de la situació d’aquests pobres pobles, però a part crec que molta gent ja és conscient de les condicions que pateixen en aquests pobles, és per això aquesta fotografia tampoc explica molt als espectadors que la poden veure.

Kevin Carter no va saber portar la pressió de moltes persones en contra seva, que el van criticar per no ajudar al nen. Això el va fer caure a una depressió incontrolada, llavors, un temps després de guanyar el premi Pulitzer, va assumir una culpabilitat immensa i malauradament el va portar al suïcidi.

En conclusió, és una mica lamentable que moltes persones el critiquin pel fet de no ajudar al nen, però aquestes persones que es queixen d’ell són les mateixes que tampoc farien res per cap nen pobre. El món des de sempre hi ha hagut molta desigualtat de condicions i tampoc crec que cada vegada hi hagi menys desigualtat.