La calima, la tempesta de sorra que ve del Sàhara

Per: Sergio Pequerul, Marc Pommerenck, Andrea Mateo

La calima és un fenomen meteorològic que està ara mateix solcant el cel, i no és habitual que sigui tan intens. El que ha passat és que els últims dies, la pols en suspensió s’ha arrossegat des del desert del Sàhara fins a Espanya a causa de la borrasca Cèlia. Desgraciadament, això no ha fet més que començar, ja que durant el dimarts quinze i dimecres setze de març, la Calima i la borrasca Cèlia aniran en augment. Això ha ocasionat que es redueixi la visibilitat. Per altra banda, degut als canvis en les precipitacions això va provocar que plogués fang amb un empitjorament de la qualitat de l’aire, que impacta, de manera directa, en el sistema respiratori i cardiovascular de qualsevol ésser viu.

Una de les conseqüències que s’ha pogut observar són els parts prematurs i el baix pes al néixer. A Espanya, la calima està per tot arreu. La pregunta és: és dolenta per la salut?

Aquesta pols omple els nostres carrers i dona a l’atmosfera aquest color vermellós a causa de la discreció de la llum. Respirar aquesta pols, com bé s’ha dit anteriorment, no és bona si tens afeccions respiratòries o altres patologies. Així doncs, és fonamental seguir els següents consells: evitar sortir al carrer i, si ho fas, portar mascareta en tot moment.

Finalment, cal destacar que és molt important estar hidratat i si és possible no fer exercici a l’aire lliure.

Redactores Juniors

, ,
close