/

La contaminació lumínica a Nadal

La contaminació lumínica a Nadal als darrers anys ha anat augmentant

Una de les causes de l’excés de llum a les ciutats és la provocació d’un efecte cridaner als insectes i altres animals, com ara els ratpenats. Interfereixen en el nostre descans i en els altres éssers que habiten les ciutats. A més a més de l’augment de l’emissió de CO₂ durant aquestes festes, s’emet un 5,5% del diòxid de carboni.

Cada any s’encenen 11 milions de llums al país per decorar els carrers i les cases. De fet, s’encenen una mitjana de 200 hores durant trenta-cinc dies, des de l’1 de desembre fins al 6 de gener. En la majoria dels casos, a causa d’això les factures de llum a Nadal augmenten un 28% consum elèctric.

La crisi energètica és un tema que ens toca molt de prop, ja que cada vegada el preu de la llum són més alts, i els sous més baixos. La consumició elèctrica a Nadal és molt alta pel fet que 47 milions de persones en Espanya fan ús d’aquestes llums.

En aquest últim any el 20% de la població d’Espanya ha tingut ingressos més baixos, però dediquen un 8,8% a pagar facturés energètica. Mentre que el 2020 era 5,6%. Però també és veritat que la crisi ens afecta però no a tots per igual, ja que la gent que pot pagar-la continuarà igual mentre que l’altra part de persones que arriben justos tenen problemes amb aquests preus.

Aquesta pujada de preus es veu afectada per la guerra d’Ucraïna, pel fet que són uns dels principals països d’exportadors d’energia i gas a Espanya.