La festa de Sant Vicenç torna després d’una llarga pandèmia

Sant Vicenç omple els carrers de Mollet amb molta festa aquest 2023

Finalment, després d’anys de pandèmia, s’ha pogut celebrar la festa patronal de Mollet: Sant Vicenç. A Mollet del Vallès, específicament al centre, s’han portat a terme els diferents actes i activitats què formen la celebració. Aquest passat 22 de gener de 2023 va ser el dia oficial de la celebració.

Tot aquest treball realitzat per seguir la tradició de Sant Vicenç ha tingut molta mà d’obra i planificació al darrere per fer-la una celebració inoblidable per part de l’Ajuntament de Mollet, junt les entitats públiques i les diverses colles (morada, torrada, castellera, diables i gegantera).

Ja havien començat a preparar la celebració les entitats i les diferents colles, dies abans, realitzant diferents actes per el públic. Podríem destacar, entre les tantes activitats i actes, unes específiques bastant conegudes i tradicionals:

  •  Diables: Aquest consisteix en un espectacle amb foc, anomenat “La porta de l’infern”. L’espectacle va ser executat per professionals.
  • La plantada de bestiari: Es fa una cercavila amb les identitats de morats, torrats, els castellers, els diables, els geganters i acompanyats tots plegats amb la batucada jove de Mollet del Vallès.
  • La vetllada del moifer i la santa teca: Representen a la colla morada i torrada.
  • Espectacle amb l’Esbart Dansaire: Ballen gitanes. 

Així i tot, un molt interessant esdeveniment és la cursa de Sant Vicenç. Es tracta d’una cursa on participa molta gent. La finalitat, com en totes les curses, és córrer. 

Hi ha dues curses en aquest acte: La primera cursa conté 10 km aproximadament, que és mitja cursa per Mollet, i l’altra part per Gallecs. La segona cursa té un recorregut de 5 km aproximadament i és totalment urbana. 

Un aspecte curiós és que la nostra escola també hi participa. Professorats i altres membres de la comunitat van formar part de la cursa, com molts altres anys.