Imatge de EM2
/

La moralitat o la legalitat?

Moltes vegades s’ha vist com els periodistes abusen i tracten les intimitats de les persones per davant de la legalitat i l’ètica

Com es defineix l’ètica periodística? Segons la Fundación Gabo, l’ètica periodística resulta de l’ambició del periodista a ser un professional excel·lent. És l’obediència del periodista a la naturalesa de la feina. L’ètica periodística es pot complir fins un cert límit perquè no pots deixar morir a un nen per guanyar més diners, per exemple.

No pots posar els drets humans per sota que una foto surti bonica. Com per exemple el cas de l’Omaira: obligar a una persona a una situació límit a fer una entrevista per saber com se sent. També el cas d’un nen africà el qual Kevin Carter va fer una foto i poc després va morir quan podria haver intentat salvar-lo amb els recursos que té el primer món. Si hagués salvat aquest nen, no només hauria salvat la vida del nen, sinó que a més, hagués salvat la seva vida, ja que després d’aquella foto va rebre tantes crítiques que es va suïcidar. Alguns periodistes perden el seny només per guanyar més diners i això causa situacions com l’anteriorment mencionades.

En conclusió, l’ètica periodística es pot complir fins a un límit, no pots deixar morir a un nen o a qualsevol ésser viu de la terra per conscienciar a la societat. I a més, també és preocupant per la salut mental d’aquest periodista que per una foto per una revista només li portarà aspectes negatius a la seva vida.