La verola del mico infecta les ciutats

El virus epidemiològic comença a generar pànic en diferents països europeus

Per: Sergi Calderon, Nil Gil, Hugo Rayo

La verola del mico és un virus inusual a Europa, el qual es comença a estendre per part del món. El primer cas a Espanya va sorgir el passat 13 de maig i bona part d’Europa ha estat afectada. Aquest virus és semblant a la famosa verola, i té efectes similars però més suaus. Aquesta afecció pertany al grup de malalties Orthopoxvirus, les quals es caracteritzen per símptomes com febre, malestar i èczemes que es propaguen des de la zona infectada, fins a totes les parts del cos. 

No obstant això, els metges afirmen que és molt improbable una pandèmia, sobretot perquè la vacuna de la verola té un 85% d’efectivitat contra aquesta. El departament de Sanitat de Madrid ja ha començat a fer anàlisis de la malaltia.

Actualment, a Espanya s’han detectat 150 casos d’aquesta malaltia, als països on hi ha hagut més incidència són els països africans, com per exemple, Nigèria, la República Democràtica del Congo,  Libèria, etc. Les notícies afirmen que 7 d’aquests països han arribat als 1.400 casos de verola del mico.

La malaltia va ser descoberta l’any 1959 en un grup de macacos menja-crancs originaris de l’Índia. No va ser fins al 1970, a la República Democràtica del Congo (d’on es creu que es va originar aquest brot) que va aparèixer el primer cas en humans.