L’escola provoca ansietat a una gran majoria d’alumnes

Han augmentat les baixes a l’escola a causa de l’ansietat i trastorns mentals 

Per Xantal Ninou i Laia Bosch

Les baixes per ansietat a les escoles han augmentat a un nivell important en aquests últims anys. Els alumnes amb atacs de pànic dins l’escola cada cop són més freqüents i a molts nens i nenes se’ls hi dificulta estudiar per culpa d’aquest trastorn per culpa de pressió.

 

L’ansietat és un trastorn global que afecta 8 de cada 10 persones a reu del món. Tot i ser un trastorn comú, moltes persones han hagut d’agafar la baixa per recuperar-se, tot i així, mai es pot assegurar la recuperació al 100%, es pot recaure en qualsevol moment.

L’ansietat, molts cops pot anar acompanyada de la depressió. Són trastorns molt comuns, i molts cops poden venir de la mà. Que siguin coneguts a tot el món, no treu el fet que siguin rellevants, ja que sí que ho són. Més de 700.000 persones se suïciden a causa de depressió. Per tant, és un tema crucial de tractar a les escoles i centres educatius. Avui parlarem sobre l’ansietat que provoca a molts alumnes el fet d’assistir a l’escola.

Molts alumnes se senten pressionats amb les notes, per autoexigència pròpia o per exigència dels pares, aleshores, això els hi genera molta ansietat. El fet de saber que no poden ser perfectes els hi genera autoculpa i això fa que no vulguin anar a l’escola, ja que no poden treure les notes que els hi agradaria.

Encara que l’ansietat pot ser provocada per altres factors com:

  • Assetjament escolar
  • Depressió
  • Trastorns mentals
  • Deures
  • Treballs
  • Exàmens
  • Dificultats de relació amb els companys
  • Voler i intentar ser acceptat pels companys

També poden haver-hi altres factors externs com ara bé; problemes familiars, baixa autoestima…

Molta gent no és conscient que tot això passa a les escoles i és un tema important a tractar, perquè pot estar passant-li a algú proper nostre, i és important saber com actuar informant-se del tema. 

Cada petit detall suma.