L’ètica periodística és tan important com sembla?

Creieu que l’ètica hauria d’estar més present en la vida de tothom? Una persona pot viure seguint unes “normes” de conducta social, és a dir, una persona dona el que vol rebre, pensar en com pot afectar un fet que ell o ella faci, o pot viure sense ètica.

Sabem que és l’ètica? Segons Luis Ramiro Beltrán “aquell conjunt de valors i normes que regeix al periodisme i que brinda pautes perquè el periodista realitzi el seu treball diari considerant els pilars fonamentals de la professió.”

Estem a favor d’ética periodística. Els periodistes, per molt que el seu treball es basi en les fotografies, no poden deixar de banda l’ètica. De vegades els periodistes es deixen cegar pels diners, per la fama. Aquest és el cas del fotògraf Kevin Carter, va fer una fotografia la qual anomenem com “el segundo buitre”.

Per una banda, amb aquest tipus de fotografies, es volen donar a conèixer les tragèdies i les injustícies que tots pateixen, perquè ningú els hi posa l’atenció necessària. Però no té res a veure la informació amb la vida de les persones, perquè en el cas de Kevin Carter va deixar morir un pobre nen només per fer la millor fotografia possible.

Per fotografies com aquestes no veiem molt humà el cas del periodista que va deixar morir a un nen per a donar a conéixer un tema que ell no estava impedint. És lamentable ja que tenia molt poca compassió per deixar morir a un ésser indefens per a tenir la seva foto ideal.