/

Lidia Benito: “He participat en campionats de ball de Catalunya i d’Espanya tres o quatre vegades”

La Lidia Benito Gutiérrez és una estudiant de 3r de l’ESO a l’escola Sant Gervasi. Va néixer el 4 de juliol del 2008 i actualment té 14 anysr. Resideix a Palau-Solità i Plegamans. Fa ball de saló a l’escola de ball Dandi de Mollet del Vallès.

T’agradaria ser una ballarina professional de balls de saló?

Ara mateix professional no soc, però sí que estic federada en dues federacions i ja he pujat de nivell a un grup més alt. En un futur no tinc pensat convertir-me en professional, ja que és possible que quan entri a la universitat ho deixi.

T’agradaria ensenyar a nens petits?

A l’acadèmia a partir dels setze anys sí que pots fer classe i sí que estic interessada a fer-ho. Companyes meves ja han començat perquè tenen l’edat requerida.

A part, practiques algun altre tipus ball?

Sí, faig una hora i trenta minuts a la setmana de ballet i dansa clàssica, que també ajuda al ball.

Quina va ser la competició més important en la qual vas participar?

He participat en campionats de Catalunya i d’Espanya tres o quatre vegades. La setmana passada vam fer alguns campionats internacionals per primera vegada, on venia gent de tota Europa, llavors crec aquest ha sigut el més rellevant.

Qui o què et va inspirar?

No ho recordo molt bé, ja que vaig començar des de petita a fer ball, però sí que la meva mare em va dir que a ella sempre li havia agradat i mai l’havien apuntat a una acadèmia, perquè no hi havia cap escola a on vivia, llavors va dir: “la meva filla ballarà”, i més tard em va apuntar, i em va agradar.

Te’n penedeixes d’alguna cosa relacionada amb el ball?

No, m’agrada tot, per això ho faig.

Quins dies a la setmana pràctiques i quantes hores?

Aproximadament, els dilluns dues hores i mitja, els dimarts tres hores, dimecres dues hores, dijous i divendres una hora i mitja i també alguns dissabtes.

En dur a terme tantes hores de ball, com t’organitzes els estudis?

Doncs intento fer totes les hores possibles d’estudi a la biblioteca. Per exemple, els dimarts no començo les classes de ball fins a les sis i mitja més o menys, llavors a la tarda em quedo a l’escola per aprofitar tot el temps, i a casa no em dedico a estudiar.

Al llarg del dia no et sents esgotada?

Bé… al final t’acostumes, però sí que és veritat que després de l’estiu, al principi de curs, no pots amb la teva vida.

Et dificulta les classes del següent dia, després d’haver tingut un dia molt cansat?

A mi el que més em costa és llevar-me a les vuit del matí, perquè potser he arribat a casa a les deu de la nit. La veritat que les primeres hores a l’escola les porto malament, però després de l’hora del pati m’espavilo.

Bé, doncs moltíssimes gràcies per la teva amabilitat per ajudar-nos a la nostra investigació i sobretot per acceptar la nostra petició.

Gràcies a vosaltres per confiar en mi.