L’intercanvi, l’activitat més esperada pels alumnes de 4t

Arriba el moment de l'any que tots els alumnes de francès esperen amb inquietud. L’intercanvi a França.

L’intercanvi a França és, entre altres, l’activitat que més agrada els alumnes de quart d’ESO. Aquest acte tracta de conèixer un nou àmbit i a noves persones. Segons alguns alumnes que hi participen, tots coincideixen en moltes qüestions. També han comentat que veuen aquesta una oportunitat que han d’aprofitar quan s’ofereix. Per aprendre l’idioma, prefereixen anar al país d’origen d’aquest. Si posem en comú les respostes dels alumnes podem dir que és una experiència que mai oblidaran. Encara que, com hem comentat abans, ho veuen una molt bona oportunitat, tots diuen que s’hauran de posar al dia, després d’una setmana fora. Tot i que, els alumnes de 4 ESO no coneixen la zona i no han estat mai a França d’intercanvi, esperen aquest moment amb els braços oberts i amb la il·lusió en ment com el primer dia. 

Per molt que parlem dels que se’n van, parlem també dels que venen. Els alumnes francesos van arribar a l’escola el dijous 9 de febrer. El cap de setmana què són aquí el passen amb la família d’acollida. El dilluns i dimarts visiten  Barcelona, de segur que els hi ha agradat! I ja el dimecres va ser quan van tornar a França…

Aquesta activitat es realitza des de fa més de 15-20 anys. Van decidir fer-ho per poder donar-los als alumnes una gran oportunitat com pot ser aquesta d’aprendre molt més sobre un idioma o cultura. I per què a 4 ESO? Per què els alumnes ja tenen un domini de la llengua prou bo per a defensar-se a l’estranger. 

Segons la Gemma Sagalés, professora de llengua i de francès a l’Escola Sant Gervasi, l’intercanvi serà a prop de Toulouse, encara que no se sap la zona exacta, pel fet que aquest any la zona que van no és la mateixa que els altres anys. Un cop els nostres alumnes estan allà visiten museus, fan turisme i altres activitats. Això l’organitzen els professors d’allà, per això, no tenim molta informació.