L’Oliclak a l’escola Sant Gervasi

L’iniciativa de reciclar l’oli de cuina utilitzat a l’escola Sant Gervasi

Eric Gomez, Cèlia Pino i Núria Sol

L’Oliclak és present per 12è any consecutiu. A l’Escola Sant Gervasi, cada dijous a les sortides i entrades de tarda i matí es recull l’oli utilitzat que els parents o coneguts d’alumnes ens proporcionen. L’Oliclak l’organitza una empresa de recollides d’oli per trobar una solució a aquest oli usat que contamina el nostre planeta cada dia. Oliclak no només ajuda al medi ambient, també dona treball a persones amb problemes d’inserció social o amb discapacitats per contribuir amb aquest aspecte.

L’oli utilitzat provoca problemes ambientals. Si el llances per l’aigüera no només contamina els rius, sinó que també encareix i perjudica el funcionament de les depuradores d’aigües residuals. Amb aquest oli es fa biodièsel i es redueixen les emissions dels vehicles.  El primer pilar fonamental del Projecte Claki és el medi ambient. Però això no és tot, perquè gràcies a aquest oli s’estan recaptant fons per reconstruir una Escola a Haití. Parts d’aquest fons es faran servir per instal·lar un sistema d’aigua potable que no només servirà per a l’escola sinó per tota la comunitat de Crist Roy en “Puerto Principe”.

L’Escola Sant Gervasi també compta amb projectes com aquest a favor del medi ambient i l’educació, fora d’Oliclak, com el projecte de Camerun que també consisteix en reconstruir i mantenir els més petits a l’escola i la prohibició del paper de plata, ja que, aquest alumini tarda a descompondre’s més de deu anys.