/

Opinió sobre l’ètica periodística

Article per: Sergi Cazorla

Per parlar d’ètica periodística, començarem amb el cas de la foto d’un noi en què es veu un animal que se’l vol menjar.  Nosaltres tenim la intenció de defensar una opinió en contra del fotògraf que va prendre aquella imatge. 

En primer lloc, m’agradaria comentar que el periodista estigués sol, o acompanyat, podria haver ajudat al nen. El noi quasi estava a punt de morir-se, però encara li quedava temps, perquè recordem que aquest tipus d’ocell, no es menja a gent viva, així que, el periodista el podria haver salvat. 

En segon lloc, ha sigut patètic anteposar la foto, la popularitat, i més aspectes del periodisme, a la vida d’un noi molt jove. Sempre hem de recordar que una vida val més que una fotografia, o el nivell de viralitat que tinguis, o l’impacte que donis.

Seguint amb el tema, hem de recordar que el periodista es va suïcidar perquè ja no podia més amb les crítiques que li feien a causa de la fotografia del noi, ja que, ell també es va adonar que ell hi havia comès un error.

Una cosa que si o si tenim clara, és que va aprendre la lliçó, però, el que no va aprendre és que ni suïcidar-se ni fer-se mal a un mateix, mai és una opció.